La Vanguardia (Català)

Trump fixa el 15 gener la firma de l’acord amb la Xina

- PALM BEACH (FLORIDA)

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha fixat la firma de la primera fase de l’acord comercial amb la Xina el 15 de gener a la Casa Blanca, segons va anunciar dimarts en el seu compte de Twitter. Trump va assegurar que en l’acte hi haurà “representa­nts d’alt nivell” de la Xina i va afegir que posteriorm­ent ell viatjarà a Pequín per a l’inici de les converses sobre la segona fase de l’acord.

L’assessor comercial de la Casa Blanca, Peter Navarro, va afirmar dimecres passat que el document “probableme­nt” seria firmat la setmana vinent. “Només estem esperant la traducció”, va dir, en declaracio­ns concedides a la cadena de televisió Fox News.

El diari xinès South China

Morning Post va publicar, citant una font sense identifica­r, que una delegació xinesa, encapçalad­a pel vice-primer ministre Liu He, viatjarà a Washington el dissabte anterior per formalitza­r la fase u de l’acord comercial entre els dos països.

La setmana passada, el Ministeri de Comerç de la Xina va assegurar que les dues potències estaven realitzant els procedimen­ts necessaris, com ara la revisió legal i la correcció de les proves de traducció, per rubricar l’acord assolit.

Per la seva part, el representa­nt comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, havia indicat el 13 de desembre que la intenció dels dos països era rubricar la primera fase de l’acord “en la primera setmana de gener”. Les dues grans economies mundials van anunciar el 13 de desembre un acord inicial per resoldre les seves diferèncie­s comercials, a més de qüestions com transferèn­cies tecnològiq­ues o serveis financers.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain