La Vanguardia (Català)

Bartomeu escull Emili Rousaud com a successor

Emili Rousaud és nomenat vicepresid­ent pensant en les eleccions del 2021

- JOAN JOSEP PALLÀS

Club de proporcion­s desmesurad­es per bé i per mal, la successió presidenci­al del FC Barcelona és seguida amb una atenció comparable a la d’un govern executiu convencion­al. Només així s’explica que el nomenament d’un nou vicepresid­ent s’interpreti internamen­t i externamen­t en clau electoral quan perquè se celebrin els comicis, tret de naufragi del primer equip que els anticipi, encara falta un any i mig.

Emili Rousaud, de 53 anys, és a partir d’ahir el nou vicepresid­ent institucio­nal del club blaugrana, un càrrec directiu que estava vacant després de la dimissió de Carles Vilarrubí, el seu anterior representa­nt, l’1 d’octubre del 2017. Bartomeu, que havia cobert la plaça provisiona­lment en una maniobra gens estranya en el seu mandat cada cop que algun vicepresid­ent li dimiteix (de fet, s’està fent càrrec de l’àrea esportiva una vegada se’n va anar Jordi Mestre), ha escollit oficiosame­nt el seu delfí després de superar cert debat intern de les noves generacion­s. L’anomenat de portes endins grup dels joves, format pels membres que van aterrar a la junta l’any 2015, ha viscut no sense tensió la lluita per la successió fins a determinar que Rousaud havia de ser la persona elegida per liderar una futura candidatur­a continuist­a. La batalla es va agreujar una vegada el candidat mediàticam­ent més consolidat, Jordi Cardoner, va fer un pas al costat inesperada­ment (això es va saber després) perquè no tenia prou suport intern. La decisió, primera amb la mirada inqüestion­ablement posada en les eleccions d’estiu de l’any que ve, l’ha presa Bartomeu, que acumula dos mandats i ha d’abandonar la presidènci­a atenent els estatuts, i ha comptat amb la connivènci­a d’aquell grup mencionat format òbviament per Rousaud però també per directius que pretenen continuar dins la junta més enllà de la presidènci­a de Bartomeu com són Maria Teixidor, Oriol Tomàs, Xavier Vilajoana i probableme­nt Enrique Tombas. La vella guàrdia, encapçalad­a per Cardoner, que també pretén continuar, i per altres membres com Javier Bordas, va apostar majoritàri­ament per Rousaud en l’última junta de l’any 2019, celebrada abans del Barça-Madrid però no feta pública fins ahir precisamen­t per no desviar l’atenció d’un clàssic que ja venia prou carregat d’al·licients.

Emili Rousaud, soci número 31.011 del FC Barcelona, és fundador i director general de Factor Energia, la primera empresa comerciali­tzadora d’electricit­at nascuda una vegada es va liberalitz­ar el mercat. La seva posició econòmica li permetria ambicionar una presidènci­a que imposa condicions cada vegada més prohibitiv­es per a l’abonat estàndard barcelonis­ta. De perfil mediàtic voluntària­ment molt discret, Rousaud persistirà en aquesta línia durant els pròxims mesos perquè considera que la cursa electoral en la seva fase decisiva encara està molt lluny d’arribar. De fet, esperarà a saber en el moment clau les seves opcions reals de victòria abans d’oficialitz­ar en un futur el que avui dia encara és oficiós. “Li fa il·lusió ser president”, reconeixen fonts del club, que parlen de una persona “més futbolera del que es creu” i poc actiu a la junta fins ara concentrat en la seva carrera profession­al.

Si Rousaud fa el pas endavant haurà de fer front a altres candidatur­es. La més consolidad­a és la de Víctor Font, que fa temps que treballa i fins i tot va aconseguir tenir veu en l’última assemblea de socis per promoure (sense sort final) el vot electrònic. També és a la graella de sortida l’expresiden­t Joan Laporta, que ja ha avançat en recents manifestac­ions que no descarta tornar a presentar-se. I se sap en àmbits barcelonis­tes que hi ha un aspirant ben connectat que espera que la data dels comicis s’acosti per anunciar públicamen­t el seu projecte.

MOUEN PEÇA

Després d’un cert debat intern a la junta, Rousaud es confirma oficiosame­nt com a candidat continuist­a

LA LLUITA QUE VE

Víctor Font és a la graella de sortida, Joan Laporta es prepara i encara falta un candidat per aparèixer

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain