La Vanguardia (Català)

L’Hospitalet supera per primera vegada el llistó dels 700 euros mensuals

- R.S.

El pes de la ciutat de Barcelona en el mercat de l’habitatge de lloguer és molt alt. Aproximada­ment un de cada tres pisos que es lloguen a Catalunya és a la capital. Això fa que una forta pujada dels preus a la ciutat també faci pujar la mitjana de tot el país. Tot i això, l’anàlisi de les estadístiq­ues que acaba de publicar la Generalita­t, correspone­nts al tercer trimestre del 2019, revela que són pocs els municipis vacunats de la febre alcista que afligeix aquesta tipologia d’habitatge. Així, el preu mitjà d’un nou lloguer a Catalunya, on entre l’1 de gener i el 30 de setembre passats es van signar 121.000 contractes, es va situar durant el trimestre analitzat en 755,39 euros mensuals, un 5,23% més que en el mateix període del 2018.

Totes les grans ciutats catalanes segueixen els passos de Barcelona. N’hi ha que experiment­en creixement­s moderats, com ara Badalona, d’un 2,36% respecte al mateix període del 2018. A banda de Barcelona, el municipi costaner és, entre els grans, el que registra els preus més cars (733, 87 euros mensuals).

Entre les últimes dades publicades destaca, tot i això, el de l’Hospitalet de Llobregat. Com Barcelona, durant el període analitzat la segona ciutat de Catalunya va trencar una altra barrera, en aquest cas la dels 700 euros. Durant el tercer trimestre de l’any passat llogar un pis a l’Hospitalet costava una mitjana de 707,23 euros, un 6,79% més que en el mateix període del 2018.

Sabadell continua sent una ciutat més cara que Terrassa per als que opten per viure de lloguer (693,24 i 624,36 euros mensuals respectiva­ment), per bé que la diferència de preus es continua escurçant. Les dues capitals del Vallès Occidental van tenir, durant els tres mesos assenyalat­s, uns increments interanual­s molt destacats, d’un 7,2% en el cas de Sabadell i d’un 9% en el de Terrassa.

Pel que fa a les altres tres capitals de província, Girona es manté com la més cara. Llogar un habitatge en aquesta ciutat ja costa una mitja de 659,49 euros al mes. Tot seguit ve Tarragona, on el preu mitjà d’un lloguer contractat entre l’1 de juliol i el 30 de setembre del 2019 es va elevar fins als 559,88 euros. Lleida continua sent la capital de província amb l’habitatge de lloguer més barat (477,61 euros/ mes) durant el període referit, si bé també és la que va tenir un increment més alt, xifrat en un 6,37% en relació amb l’estiu del 2018.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain