La Vanguardia (Català)

Els taxistes ja amenacen de sabotejar el Mobile

El gremi demana que el Govern obligui Cabify a contractar els serveis amb 15 minuts d’antelació, tal com estableix el seu decret

- LUIS BENVENUTY

Les principals associacio­ns de taxistes de l’àrea metropolit­ana celebraran avui una trobada a fi de dissenyar una escalada de protestes amb un moment àlgid que suposarà el col·lapse de la pròxima edició del Mobile World Congress, que tindrà lloc a finals de febrer. Els conductors asseguren que el decret llei de la Generalita­t que restringei­x el funcioname­nt de les empreses de lloguer de cotxes amb conductor (VTC) s’està incomplint de manera generalitz­ada. La principal conseqüènc­ia d’aquest incomplime­nt, afegeixen, és que la presència de Cabify a Barcelona i la resta de l’àrea metropolit­ana no deixa de créixer.

Alberto Álvarez, portaveu d’Élite Taxi, la principal associació del sector, assegura que molts conductors de cotxes amb llicència VTC no contracten els seus serveis amb una antelació d’almenys un quart d’hora, tal com estableix la norma del Govern. I que, a més a més, en lloc d’esperar a la seva base l’arribada de nous encàrrecs, els VTC ronden per la ciutat a la recerca de clients, una pràctica que també tenen vetada. “Els mecanismes que va establir la Generalita­t per fer complir el seu decret no estan funcionant”, lamenta Álvarez. En realitat, la mateixa Cabify entén que, tal com està redactada la mesura, els seus clients estan obligats a contractar el servei amb un quart d’hora d’antelació tan sols la primera vegada que ho fan, i a partir de llavors no cal.

La norma del Govern del quart d’hora va salvar a darrera hora la celebració de l’anterior edició de la fira de dispositiu­s mòbils. Els taxistes, després de segrestar una vegada més el cor de Barcelona mitjançant una acampada a la mateixa Gran Via, estaven ben disposats a sabotejar el Mobile.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Fa un any els taxistes van prendre la ronda del Litoral
ÀLEX GARCIA Fa un any els taxistes van prendre la ronda del Litoral

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain