La Vanguardia (Català)

La veu femenina i el rock veterà destaquen al mercat discogràfi­c

- E. LINÉS

L’àlbum té bona salut, i tota mena de solistes i grups anuncien nous llançament­s per a aquest any. Alguns dels més esperats pel gran públic encara no tenen data concreta, com el quart de la britànica Adele, que sembla que es dirà com ella; el de la també britànica Dua Lipa, que segurament es titularà Future nostalgia, amb ritmes de ball; el de Lady Gaga, després de tres anys de silenci; el també esperat de Rihanna, que es podria dir R9; el segon de Cardi B, que segurament batejarà com a Tiger Woods; la nova entrega d’Alicia Keys, presumptam­ent titulada A.L.I.C.I.A., i el de Lana del Rey, que voldrà aprofitar la bomba del seu recent Norman fucking Rockwell! per llançar el ja acabat White hot fever. Tampoc no tenen data fixa les anhelades noves obres de Justin Bieber, Sam Smith o la boy band sud-coreana BTS (que seria la segona entrega del seu projecte Map of the soul, anomenat Shadow).

Els que sí que se sap que satisfaran gustos variats seran els àlbums anunciats per a aquest gener, com el de Pet Shop Boys (Hotspot), Kesha (High road), Selena Gómez (Lose you to love me), el debut d’un altre exmembre de One Direction com Louis Tomlinson (Walls), Meghan Trainor (un Treat myself que ella considera el millor que ha fet fins ara), Soleá Morente (Lo que te falta )o Maldita Nerea.

Al febrer hi haurà més múscul amb l’esperada tornada dels Green Day (Father of all motherfuck­ers), el sempre admirable treball dels veterans The 1975 (Notes on a conditiona­l form, que inclourà col·laboració de Greta Thunberg) i el també garantit to psicodèlic de Tame Impala (The slow rush). Als àlbums de tots aquests artistes se n’hi han de sumar d’altres de molt esperats però encara sense data oficial de sortida com Imploding the mirage, sisè àlbum dels sovint esplèndids The Killers; la molt anhelada nova entrega dels Cure de Robert Smith (diuen que tenen tres àlbums a punt); el 2020 de Bon Jovi, o el dels Red Hot Chili Peppers, amb John Frusciante a la guitarra.

També seran notes sonores destacades els pròxims mesos les d’Agnes Obel (Myopia), Noel Gallagher (Blue moon rising), el fas

cinant M. Ward (Migration stories), The Flaming Lips (un Deap Lips en col·laboració amb Deap Vally), Weezer (Van Weezer )ola sempre interessan­t Alanis Morissette.

L’escena discogràfi­ca catalana viurà un any bastant actiu i heterogeni, com demostrarà el nou àlbum (sense data) de Pawn Gang amb el llançament de noms consagrats com Els Amics de les Arts (previst per a abril-maig), Sopa de Cabra (a finals de febrer) o La Pegatina (per a la tardor). Igualment, menció obligatòri­a del nou àlbum, a la primavera, de Txarango, previ a la seva gira de comiat. Sabor de Gràcia, Suu, Blaumut, Sanjosex, Anaïs Vila, Oques Grasses, Maria Arnal i Marcel Bagés, Elena Gadel o Lina & Raül Refree també tenen anunciats nous treballs per a aquest any 2020.

En l’escena espanyola, finalment, la descàrrega comença avui mateix amb En tus planes , de l’inefable David Bisbal. Cal sumar-hi altres noms de tarannà comercial com Pablo Alborán, Dani Martín, Pablo López o Ana Torroja, als quals també es poden afegir Ana Curra, Vetusta Morla o l’anhelat Cantos de ultramar ,de Juan Perro.

SENSE DATA TANCADA

Cal concretar la sortida dels nous àlbums de Rihanna, Adele, Cardi B, Lady Gaga i Dua Lipa

ESCENA CATALANA

Noves entregues d’Els Amics de les Arts, Sopa de Cabra, Txarango i La Pegatina

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain