La Vanguardia (Català)

El Barça patina a Vitòria

Ivanovic suma la seva primera victòria amb el Baskonia en una mala nit blaugrana

- LUIS BUXERES

El Barça no va jugar bé i va perdre. Se li escapa el lideratge de l’Eurolliga al conjunt blaugrana, en espera del que facin aquesta nit el Reial Madrid i l’Anadolu Efes. Va ser una derrota justa la que van aconseguir els de Pesic, per més que Oriola, amb la botzina, llancés un triple que hagués suposat la victòria visitant al Buesa Arena. El Barça va anar al darrere al marcador des de la primera cistella i ja no va poder recuperar el comandamen­t en tota la nit. Va ser capaç d’igualar-lo per primera vegada des del salt inicial menys d’un minut abans del final, però el seu esforç titànic per remuntar se’n va anar en orris després d’una esmaixada espectacul­ar de Shengelia.

Fins ara Dusko Ivanovic no havia guanyat al capdavant del conjunt basc des del seu recent retorn. Dues derrotes contundent­s eren el seu pobre bagatge. La visita d’un dels líders i les baixes, com la de Vildoza a última hora –el Barça també va perdre Higgins per grip– no presagiave­n res de bo per a l’equip ahir de blaugrana. Ara bé, la seva posada en escena va permetre alimentar esperances als seus fidels seguidors. El Baskonia va començar a afusellar el

Barça a còpia de triples des del primer que va anotar Shields, que inaugurava el marcador –va acabar amb uns superbs 16 encerts en 33 intens–, i els blaugrana eren incapaços de capejar el temporal. Tot just Delaney i Kuric donaven algun senyal de vida, amb Mirotic una mica desdibuixa­t malgrat els seus 17 punts finals. El parcial de 9-0 que el Baskonia va signar per estrenar el segon quart continuava sense augurar res de bo per als barcelonis­tes, que veien una vegada i una altra com Henry es disfressav­a de Jordan i liderava la càrrega blaugrana.

La primera tímida reacció dels de Pesic va arribar després del descans. Un triple de Henry situava la màxima (52-31, minut 22), però llavors el Barça va despertar i va començar a retallar. Els visitants van collar en defensa i van deixar quasi sis minuts sense anotar el seu rival a l’últim acte. Els nervis es palpaven a les graderies del pavelló vitorià, enguany massa acostumat a patir. Els fantasmes del passat oloraven sang a la cua d’Ivanovic. Oriola igualava el marcador. Shengelia esmaixava. Mirotic fallava un triple i Claver robava l’última pilota. El Barça va tenir 11 segons per forçar la pròrroga o guanyar, però no els va gestionar gens bé. El camí cap a Colònia és ple d’espines, i els de Pesic sagnen.

?? DAVID AGUILAR / EFE ?? Davies (Barça) defensant Diop (Baskonia) al Buesa Arena