La Vanguardia (Català)

Només Inditex es resisteix a les rebaixes avançades

La campanya crearà uns 125.000 contractes, un 5,6% més

- AINTZANE GASTESI

Les botigues de les marques del grup Inditex són pràcticame­nt les úniques entre el gruix del sector comercial que no han penjat ja els anuncis de les rebaixes i, segons confirmen des del grup de distribuci­ó gallec, no ho faran fins al dia 7 de gener. L’única concessió serà, com sol ser habitual en les seves campanyes, engegar els descomptes la nit abans –6 de gener– en compres a través de les aplicacion­s de les seves marques: Zara, Zara Home, Oysho, Massimo Dutti, etcètera.

Des del grup Inditex asseguren que la seva política de rebaixes i promocions es limita “a les campanyes tradiciona­ls”, evitant tant sí com no l’efecte promoció contínua que s’ha implantat en gran part del sector. Fins i tot el black friday, les marques del grup gallec són les que més s’ajusten a la campanya original, ja que es limiten a la jornada de divendres mentre la tendència general del sector és estendre les promocions durant el cap de setmana o, fins i tot, tota la setmana. De fet, Zara es va incorporar a la campanya del black friday molt més tard que la resta de competidor­s i no va ser fins al 2014 quan va començar a fer ofertes.

Amb l’excepció de Zara, tots els grans operadors del sector de la moda van arrencar ahir la campanya de rebaixes, amb descomptes de fins al 50%, una posició de sortida molt agressiva. Fins i tot part del sector local de comerç independen­t també ha optat per no esperar al dia 7 per començar les rebaixes.

“Encara que legalment cada empresa pot començar quan vulgui, el cert és que si no s’unifica la data es perd gran part de l’efecte de la campanya”, assegura Joan Carles Calbet, president de RetailCat, que reuneix diverses associacio­ns de comerciant­es catalanes. I si s’unifiqués una data, “només té sentit que sigui el 7 de gener, una vegada acabada la campanya de Nadal”, que coincideix amb la data que recomana la direcció de Comerç de la Generalita­t.

Aquesta pèrdua d’efecte es plasmarà en una campanya amb un resultat bastant pobre, segons les previsions de la Confederac­ió

Espanyola de Comerç, que apunta a un lleuger augment de les vendes del 2% per a la campanya de rebaixes. L’associació indica que, malgrat preveure un creixement en les vendes, els autònoms són cada vegada “més conscients” de la pèrdua de força durant aquest període de rebaixes, que abans podia suposar més del 40% de les vendes de tot l’any.

La campanya de rebaixes d’hivern generarà aquest any 124.860 contractes, la qual cosa suposa un 5,6% més que l’any anterior, segons les previsions del grup de recursos humans Adecco. Catalunya liderarà la contractac­ió durant la campanya, amb una previsió de 23.820 nous contractes, el que suposa un 8% més, segons Adecco. La gran part d’aquests contractes es concentren a Barcelona, 19.195, que suposen un augment del 10%.

Els sectors que més llocs de treball crearan en el període de rebaixes d’hivern seran els vinculats al gran consum, com comercials i dependents, personal per a perfumeria, cosmètica, electrònic­a, botiga de joguines, comerç tèxtil, logística i transport. La majoria d’aquests perfils són contractat­s per impulsar la força de vendes i per oferir serveis d’atenció al client. En concret, es busquen dependents, promotors, comercials, teleoperad­ors i hostesses. Un de cada quatre contractes es focalitza en l’e-commerce, segons l’empresa de treball temporal.

PRINCIPALS CADENES

Els grups de moda van engegar ahir amb descomptes de fins al 50% el primer dia

COMERÇ LOCAL

“Si no s’unifica la data es perd gran part de l’efecte de la campanya”

 ??  ?? Les rebaixes van començar ahir amb poca afluència de compradors
Les rebaixes van començar ahir amb poca afluència de compradors

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain