La Vanguardia (Català)

Trobada morta l’àvia de la nena que va morir en un hotel de Logronyo

El cadàver va ser trobat ahir a l’Ebre al seu pas per la capital de La Rioja

- LOGRONYO

Ahir la Policia Nacional va trobar a l’Ebre, a l’altura de Logronyo, el cadàver de l’àvia materna de la nena que va ser trobada morta dilluns a l’habitació d’un hotel de la capital de La Rioja, segons van informar fonts de la investigac­ió i a falta de la identifica­ció oficial.

Des d’ahir a primera hora del matí un ampli dispositiu de la Policia s’havia desplegat a la riba del riu situada a la part posterior de la plaça de toros de La Ribera de Logronyo, on al migdia es va trobar la bossa de mà de la dona. El cos sense vida va ser trobat pocs minuts després a uns 150 metres i submergit en el riu.

Equips de la Policia de La Rioja i de Madrid, amb el suport d’un helicòpter, havien pentinat el curs de l’Ebre al seu pas per Logronyo, amb la col·laboració dels bussejador­s dels Bombers de la ciutat.

L’àvia va passar les últimes hores de diumenge a la capital de La Rioja amb la nena de 5 anys i la seva filla, si bé no va arribar a registrar-se amb elles a l’hotel, i se la buscava tant a Logronyo –on s’intenten reconstrui­r els seus últims passos– com a Haro (La Rioja), el lloc on vivia amb la detinguda i un germà seu.

Els agents havien iniciat la recerca després que dilluns al matí es trobés el cadàver de la seva neta a l’habitació d’un cèntric hotel de Logronyo, motiu pel qual la seva mare –que es va intentar suïcidar– està detinguda. Les primeres dades de l’autòpsia apunten que la dona –de 36 anys– va matar la seva filla tapant-li la boca i el nas, segons informa El Mundo.

Diumenge a última hora el pare de la criatura, separat de la mare, havia denunciat davant la Guàrdia Civil d’Haro que la seva exdona havia incomplert l’horari d’entrega de la menor, fet que ja havia passat tres vegades .

Després de tenir coneixemen­t del fet, un familiar de la detinguda va anar aquestes mateixes dependènci­es de la Guàrdia Civil per lliurar unes cartes de comiat escrites per la mare de la menor que ell mateix havia trobat al seu

Les primeres dades de l’autòpsia de la menor apunten que la seva mare la va matar asfixiant-la

domicili.

La previsió és que el resultat definitiu de l’autòpsia de la nena no es faci públic –com a mínim– fins d’aquí tres setmanes, ja que s’han enviat unes mostres a l’Insdes titut Nacional de Toxicologi­a i Ciències Forenses, a Madrid, per analitzar-les, segons han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia de La Rioja.

Dilluns va ser el mateix hotel, situat al cèntric carrer Bretón de los Herreros de la capital de La Rioja, qui va avisar la Policia, arran de l’avís d’un veí que els havia alertat que veia una persona “amb intencions suïcides” en una de les finestres de l’hotel.

Una vegada allà, van comprovar que hi havia una dona asseguda a l’ampit de la finestra que presentava alguns talls, mentre que a dins de l’habitació van trobar la nena morta al llit sense signes externs de violència, si bé “es desconeixi­a el motiu de la mort”.

Immediatam­ent, la mare va ser traslladad­a en una ambulància de l’hotel fins a un hospital, on està ingressada en qualitat de detinguda, i s’espera que presti declaració davant la Policia abans de passar a disposició judicial.

Per aquest motiu, de moment, el jutjat d’instrucció número 3 –que serà l’encarregat de la investigac­ió, ja que és el que estava de guàrdia en el moment que van passar els fets– no ha decretat el secret de sumari.

Així mateix, ahir l’Ajuntament d’Haro va decretar tres dies de dol oficial per la mort de la nena. Durant tot aquest temps “les banderes dels edificis municipals onejaran a mig pal i amb crespó negre”, i ahir a les 20.30 hores es va fer una concentrac­ió a la plaça de la Paz, sota el lema “Per la Carolina”.

 ?? ABEL ALONSO / EFE ?? El cos va aparèixer al tram del riu que passa per darrere de la plaça de toros de La Ribera
ABEL ALONSO / EFE El cos va aparèixer al tram del riu que passa per darrere de la plaça de toros de La Ribera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain