La Vanguardia (Català)

Tarifes reduïdes en un centenar de clíniques dentals

-

Els veïns de Barcelona amb targeta rosa o amb la targeta Barcelona Solidària, que aplega totes les persones amb ajuts socials de l’Ajuntament, podran tenir serveis a preus un 35% més barats en un centenar de clíniques dentals. És l’acord a què han arribat l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Empresaria­l de Centres d’Assistènci­a Dental, i a què es podran afegir els dentistes que ho vulguin.

Els serveis municipals calculen que a través de la targeta rosa podran oferir aquesta ajuda en els preus per l’assistènci­a dental a 233.000 persones. I per la targeta solidària, a unes 16.000 famílies, que suposen 33.000 ciutadans.

Els preus que oferiran són, per exemple, 20 euros per una neteja, 34-35 euros per un empastamen­t, i menys de 400 euros per les pròtesis.

L’acord durarà fins al desembre del 2021 i no inclou cap pagament municipal, sinó el servei de donar a conèixer aquestes clíniques i l’oferta de tarifes especials. En el comunicat l’Ajuntament insisteix que des del Consistori s’assegurarà que les persones que hi accedeixin siguin realment tributàrie­s d’una de les dues targetes.

El pla és el següent pas del programa que es va posar en marxa a finals del 2018 de dentista gratuït a les persones més vulnerable­s. Es calcula que un 12% de la població barcelonin­a té una mala atenció en la salut bucodental per raons estrictame­nt econòmique­s.

Amb aquesta nova fase de tarifes reduïdes s’espera poder atendre 266.000 veïns, entorn d’un 16% de la població.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain