La Vanguardia (Català)

Barcelona aplega 35 estudis d’animació a L’Idem

- ASTRID MESEGUER

El Museu del Disseny de Barcelona aplega a partir d’avui i fins divendres 35 grans estudis d’animació mundials, entre els quals DreamWorks, en la sisena edició de L’Idem Internatio­nal Animation Summit, un congrés global que organitza L’Idem Creative Arts School, una escola superior francesa i barcelonin­a d’animació 2D-3D, videojocs i disseny gràfic digital. El congrés pretén potenciar el talent creatiu i connectar-lo amb el mercat laboral. Aquest any, a més, la plataforma de nous talents bat el rècord de convocatòr­ia amb estudis com ara Xilam, Giant, Ghost VFX, King, Boulder Media, Hampa Studios i Zeppelin TV.

“Un centenar d’estudiants dels últims cursos de França i Barcelona aprofitara­n les oportunita­ts que ofereix el congrés aquests dies. Dijous i divendres podran disposar d’un despatx per presentar els seus projectes, i els profession­als els ajudaran amb comentaris. El nostre objectiu és que d’aquesta trobada en surti una relació que acabi en primeres pràctiques o primera feina”, assegura Pierre Roca, codirector i fundador de L’Idem.

Entre les novetats d’aquest any destaquen la participac­ió de Virasay Lovan, artista gràfic digital amb experiènci­a en la indústria del màrqueting i la publicitat que treballa per a Shed Inc., a Mont-real; la superestre­lla de l’animació Raúl García, primer espanyol a treballar a Disney, i Kristoff Serrand, director d’animació de DreamWorks Animation, que demà oferirà una videoconfe­rència. A més, Guillem Ramisa, supervisor de composició de Klaus, nominada als Oscar com a millor pel·lícula d’animació, presentarà en exclusiva el procés de producció del film durant la jornada inaugural. Aquest animador català, que treball al The Spa Studio de Madrid, afirma que “hem treballat perquè la gent gaudeixi de la pel·lícula, que plori i rigui”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain