La Vanguardia (Català)

El mercadeig blaugrana

El club vendrà Carles Pérez al Roma i trenca la negociació per Rodrigo

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Compro, venc, canvio, presto, negocio. El Barça és pur mercadeig dos dies abans que divendres a la nit baixi la persiana dels moviments d’hivern. En la seva cursa molt urgent per trobar un davanter amb qui pal·liar l’absència de Luis Suárez, les oficines barcelonis­tes s’han convertit en una llotja. Com que l’economia del club ha experiment­at els últims estius operacions de gran pes, es tracta d’ingressar el màxim possible per continuar guanyant temps al futur i poder fer més incorporac­ions. En aquesta política s’emmarca la venda de Carles Pérez al Roma.

A falta de confirmaci­ó oficial, està previst que el futbolista es converteix­i avui en nou jugador del conjunt italià. El Barça, que li ha donat permís perquè vagi a Itàlia, percebrà uns 15 milions d’euros i no tindrà una opció de recompra, al contrari del que volia. Sí que es guardarà un dret de tempteig davant una futura venda del davanter a un altre equip. Ni el conjunt italià ni el futbolista, dolgut amb el club, que el va renovar al setembre, volien que s’estipulés una opció de recompra. Setién li va comunicar divendres al del planter que no tindria minuts.

Amb aquesta operació el Barça disposa de més capital per poder afrontar la incorporac­ió d’un davanter. Pérez en principi firmarà fins al 2024 amb el quadre transalpí. Els pròxims a sortir podrien ser Wagué i el davanter del filial Abel Ruiz.

El que hauria d’entrar és un davanter. Com és sabut des dels últims dies el preferit és (o era) el valenciani­sta Rodrigo Moreno. El futbolista va venir ahir a Barcelona, concretame­nt a la consulta del doctor Ramon Cugat. Va venir a fer-se una revisió de la seva última lesió de genoll. Ni es va entrenar amb el València ni el tècnic de l’equip, Albert Celades, l’ha convocat per al partit d’avui contra la Cultural Lleonesa. “És un futbolista que marca les diferèncie­s i per això el Barça el vol. Les negociacio­ns estan obertes, no s’ha d’amagar, va admetre al matí Celades, que va confessar que havia mantingut una conversa sobre el seu futur amb Rodrigo. El València demana 60 milions pel jugador i el Barcelona no vol o no pot afrontar ara un desemborsa­ment d’aquest pes dins d’unes negociacio­ns molt complexes. Fins al punt que ahir a la nit el Barcelona, segons van confirmar fonts del club, va donar per trencades les converses després d’una segona reunió entre representa­nts dels dos clubs i l’agent del futbolista, Jorge Mendes.

També s’han buscat altres fórmules entre el Barcelona, el València i Mendes. El Barça va demanar d’abaratir la incorporac­ió de Rodrigo amb la inclusió de jugadors com Wagué o els homes del planter Abel Ruiz, Collado o Monchu. Per Ruiz també s’interessen altres equips, com l’Alabès o l’Sporting de Portugal.

Una altra fórmula que va circular ahir per Portugal i València era la següent. Es tractava que el Barça firmés al juny el migcampist­a de l’Sporting de Portugal Bruno Fernandes, que també costa 60 milions, i el cedís al València la pròxima temporada. A canvi l’equip de Mestalla accediria a prestar Rodrigo al Barça quatre mesos. Tot i això, fonts

LA NEGOCIACIÓ Rodrigo va venir a Barcelona però el club blaugrana considera inassumibl­es les exigències del València

OPERACIÓ SORTIDA El club traspassar­à Pérez sense opció de recompra per uns 15 milions, i també podrien sortir Wagué i Ruiz

blaugrana van negar aquesta fórmula rocamboles­ca, entre altres raons perquè Fernandes té un peu al Manchester United.

Cal recordar que l’ambició barcelonis­ta és llançar-se a l’estiu a buscar una peça de caça major per a la davantera, com l’argentí de l’Inter Lautaro Martínez o el somni etern de Neymar.

Un somni, el de triomfar al Barça, que se li ha truncat a Pérez. En el passat va refusar ofertes per abandonar el planter en espera d’una oportunita­t al primer equip i, quan pensava que havia saltat al primera equip, s’ha trobat amb la crua realitat que se l’instava a sortir. Se’n va després de participar en dotze partits i sumar dos gols.

Pocs més n’ha fet aquest curs Rodrigo, que a l’estiu es va quedar a un pas de fitxar per l’Atlètic. El davanter ha aconseguit quatre gols aquesta temporada (2 en Lliga i 2 a Champions) i en la seva campanya més fructífera va registrar 19 gols.

Mentre el Barcelona acaba de configurar la plantilla, Ousmane Dembélé continua cremant etapes en la recuperaci­ó. L’extrem francès va fer ahir part de l’entrenamen­t amb el grup per primera vegada des de l’última lesió. S’esperava que tornés a mitjans de febrer però, si no hi ha un altre contratemp­s, és possible que torni una mica abans. Dembélé no juga des que es va lesionar contra el Borussia Dortmund el 27 de novembre. Una eternitat a l’agitat món barcelonis­ta.•

 ?? AFP7 / EP ?? Carles Pérez es disposa a controlar una pilota durant el matx del Barcelona contra el Granada
AFP7 / EP Carles Pérez es disposa a controlar una pilota durant el matx del Barcelona contra el Granada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain