La Vanguardia (Català)

Una rivalitat històrica

El Madrid reedita a La Romareda els vells partits de Copa amb el Saragossa

- CARLOS NOVO

Aquest vespre el Madrid reprèn la Copa (21 h) a La Romareda, on als vuitens de final i a partit únic l’espera un històric de Primera en hores baixes, el Saragossa, des de fa anys a Segona. Els dos equips tenen una història de rivalitat a la competició, ara una mica apagada pels mals temps que passa l’equip aragonès.

El Saragossa sempre li ha complicat la vida al Madrid. La seva rivalitat més agra va començar a les semifinals de la temporada 1962-1963. El Madrid de Di Stéfano i Puskas va perdre 4-0 a l’anada a La Romareda. A la tornada els blancs només van poder guanyar 3-0. Di Stéfano va ser expulsat al minut 39 en un partit molt aspre i farcit de males maneres.

Una altra fita de la història d’aquesta rivalitat va ser la final de l’edició 2004 jugada a l’estadi de Montjuïc. Contra pronòstic, el Saragossa es va imposar a la pròrroga a l’equip dels galàctics (3-2), amb gols de Dani García, David Villa i Galletti.

L’última gesta aragonesa contra el Madrid va ser a les semifinals del febrer del 2006 . El Saragossa va guanyar 6-1 a casa amb quatre gols d’un Diego Milito desfermat. El Madrid va quedar a un pas de la remuntada. Va guanyar 4-0 al Bernabeu.

Ara el Saragossa està entrenat per un històric de les banquetes del futbol espanyol, Víctor Fernández, que del 2015 al 2017 va ser coordinado­r del planter blanc a Valdebebas. Víctor Fernández és el tècnic en actiu amb més partits a Primera i el quart en tota la història pel que fa a partits dirigits.

Al Madrid asseguren que aquest any es prenen la Copa molt seriosamen­t . A Saragossa presentara­n un equip molt competitiu. Algunes rotacions es donen per segures. Casemiro i Isco descansen i Bale continua sense anar convocat. Aréola serà el porter de la competició. També es dona per segura la presència de Carvajal i Marcelo en els laterals. Tots dos van ser absents diumenge a Valladolid; el primer per sanció i el brasiler per decisió tècnica. Del mig del camp cap endavant és molt més difícil encertar amb l’onze de Zidane, tot i que es considera probable la presència de Lucas Vázquez, Vinícius i Jovic.

A La Romareda no queda cap entrada de fa dies, però Víctor Fernández ha rebaixat una mica l’ànim de l’afició local anunciant que traurà un onze de circumstàn­cies, ja que el seu equip, quart a la taula, s’enfronta diumenge al Carranza amb el Cadis, el líder de la categoria. “Firmo guanyar el Cadis i que ens elimini el Madrid. Algun saragossis­ta s’enfadarà, però hem de ser conseqüent­s amb el que estem fent”, va comentar en roda de premsa després de la victòria contra el Numància.

Zidane va declarar ahir que era molt conscient que l’espera un partit difícil: “Segur que és un partit complicat. És un rival que ho està fent molt bé a Segona, que vol pujar, sabem els jugadors que tenen... Com sempre nosaltres haurem de jugar amb la màxima concentrac­ió i tota la intensitat”. •

?? RODRIGO JIMÈNEZ / EFE ?? L’extrem gal·lès Gareth Bale va tornar a quedar fora d’una convocatòr­ia
RODRIGO JIMÈNEZ / EFE L’extrem gal·lès Gareth Bale va tornar a quedar fora d’una convocatòr­ia