La Vanguardia (Català)

Seat inverteix 1.100 milions en la nova generació del model León

El vehicle, dissenyat a Martorell, es fabricarà a la planta catalana

-

La companyia Seat ha destinat 1.100 milions d’euros al disseny de la nova generació del model León. La filial del grup Volkswagen va presentar ahir a Martorell el turisme que va ja per la seva quarta generació. És el primer gran acte de la companyia espanyola en què no va participar el ja expresiden­t Luca De Meo.

El cotxe ha estat dissenyat íntegramen­t al Centre Tècnic de Seat i s’acoblarà a les instal·lacions del grup a Martorell. De les tres generacion­s anteriors del model León se n’han venut 2,2 milions d’unitats. “El Seat León és el nostre model més venut i volem continuar amb la seva gran trajectòri­a”, va dir ahir Carsten Isensee, president en funcions de l’empresa després de la marxa de De Meo a Renault.

El vehicle començarà a comerciali­tzar-se el segon trimestre d’aquest any amb l’objectiu que arribi als concession­aris abans de l’estiu. El nou cotxe, a més dels tradiciona­ls motors de gasolina, dièsel i gas natural comprimit, comptarà amb dues versions híbrides. Una d’elles serà endollable a la xarxa elèctrica. És el primer híbrid endollable de Seat. Segons la companyia, el nou cotxe serà també el primer vehicle “totalment connectat” de tota la gamma. El vicepresid­ent executiu comercial de Seat, Wayne Griffiths, que sona com un dels possibles successors de Luca De Meo al capdavant de l’empresa, va destacar l’aposta pel motor híbrid endollable, informa Efe. Griffiths, que també és conseller delegat de Cupra (la marca esportiva de Seat), va declinar detallar previsions de vendes del nou León, però va afirmar que la companyia compta amb “una molt bona base de clients per continuar en el bon camí”. El directiu va afegir que “el 70% dels models León venuts són clients nous per a la marca”, informa Europa Press.

Griffiths es va referir també a les necessitat­s de complir amb les emissions com un “repte per a la indústria” i va parlar de la “incertesa” dels compradors davant aquesta situació, informa l’ACN. “Hi haurà canvis, però estem molt ben preparats, amb sis cotxes elèctrics”, va assenyalar Griffiths.

Preguntat sobre si seria el nou conseller delegat de la companyia, el directiu va llançar pilotes fora. “Jo continuo sent vicepresid­ent executiu comercial i conseller delegat de Cupra”. Va dir sentir-se “molt feliç” i estar

La companyia ha venut 2,2 milions del model Seat León al llarg de la seva història

“molt motivat” amb el projecte.

El León disposarà d’una versió de cinc portes i una altra de familiar, i es llançarà tant en la marca Seat com Cupra. L’arribada de la nova generació del León es produeix en un moment especialme­nt positiu per a la filial del grup Volkswagen, que va tancar l’any passat amb un rècord de 574.100 cotxes venuts, un 10,9% més.

A Espanya, Seat també va liderar les vendes el 2019 amb 111.982 matriculac­ions, un 4,3% més, i precisamen­t va ser el Seat León el model més venut amb un total de 35.847 unitats, al davant d’altres cotxes com el Dacia Sandero i el Nissan Qashqai.

El llançament del León en la seva versió híbrida endollable s’emmarca en l’ofensiva elèctrica de Seat per al període 20202021, en el qual veurà també la llum el Formentor, el SUV híbrid de Cupra, que com el León es produirà a la planta de Seat a Martorell. També veuran la llum aquest 2020 la versió híbrida endollable del SUV Tarraco i l’ElBorn, el primer cotxe elèctric de Seat, que s’acoblarà a Zwickau (Alemanya), així com el Mii elèctric.

Seat disposa d’una plantilla de més de 15.000 treballado­rs, dels quals 7.000 són a la fàbrica. A Martorell el grup acobla també l’Audi A1.

 ?? SUSANNA SÁEZ / EFE ?? El president en funcions de Seat, Carsten Isensee, durant la presentaci­ó a Martorell de la quarta generació del Seat León
SUSANNA SÁEZ / EFE El president en funcions de Seat, Carsten Isensee, durant la presentaci­ó a Martorell de la quarta generació del Seat León

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain