La Vanguardia (Català)

Igea exigeix que una eventual coalició abans es consulti amb la militància

-

El pacte encara no està tancat, però la possible entesa entre PP i Cs per a les eleccions autonòmiqu­es d’aquest 2020 ja ha aixecat polseguera dins la formació taronja, un partit que, de fet, ja va ser el que va frenar l’oferta popular d’Espanya Suma abans de la generals del novembre.

Poc després que Inés Arrimadas obrís la porta a anar amb el PP a Catalunya, el País Basc i Galícia, el sector crític de Cs va respondre pitjant el fre. “Hi ha una ponència d’estratègia redactada per a aquesta pròxima assemblea, i si algú pretén canviar-la, el més lògic és que presenti una esmena i es debati en aquest procés”, va contestar el vicepresid­ent de Castella i Lleó i líder de Cs en aquesta comunitat, Francisco Igea.

Igea ho va justificar adduint que es tracta d’una “decisió estratègic­a fonamental” per al partit, de manera que va reclamar que qualsevol eventual coalició amb el PP es consulti amb els militants, que, en paraules d’Igea, són com “els accioniste­s” del partit. De fet, Igea es va preguntar si el missatge que es vol donar és que no hi ha hagut “errors” en els seus pactes anteriors amb el PP i si s’hi vol “persistir”.

D’aquesta manera Igea va donar veu als crítics de Cs, que ahir van presentar a Barcelona Ciudadanos Eres Tu, una plataforma per “reconduir el projecte” polític del partit. A l’acte, en què Igea, principal impulsor, no va agafar la paraula, hi van participar alguns dels membres del nucli fundador de Cs com ara Xavier Pericay, Ferran Toutain i Félix Pérez Romera. També hi van fer acte de presència els diputats taronges al Parlament Antonio Espinosa, Carmen de Rivera, Sergio Sanz i María Francisca Valle.

Ciudadanos Eres Tu té un manifest fundaciona­l que reclama que es modifiquin els estatuts per cedir “més protagonis­me als afiliats en la presa de decisions” i per “triar els diferents òrgans del partit”.

Els crítics de Cs presenten una plataforma per donar “més protagonis­me” als afiliats

 ?? EP ?? Francisco Igea ahir a Barcelona
EP Francisco Igea ahir a Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain