La Vanguardia (Català)

Mesures antisuïcid­i per a la mare de la nena trobada morta a Logronyo

- LOGRONYO

La mare de la nena de 5 anys trobada morta dilluns a l’habitació d’un hotel de Logronyo, i per a la qual el jutge del jutjat d’instrucció número 1 de Logronyo va decretar dijous l’ingrés a la presó, és al centre penitencia­ri de La Rioja, on està sotmesa a un protocol antisuïcid­is, de manera que rep la vigilància addicional de dues internes de suport.

Fonts penitencià­ries han assenyalat que, després de complir amb els tràmits habituals d’un ingrés a la presó –com la presa d’identitat i empremtes o la revisió mèdica–, la dona va quedar ingressada al mòdul de dones del penal de Logronyo.

Com a primera mesura, i a falta que el personal sanitari de la presó la sotmeti a una anàlisi psicològic­a completa, els responsabl­es del centre penitencia­ri han acordat posar en marxa el protocol antisuïcid­is, cosa que significa que la interna té mesures de vigilància addicional­s. De fet, dues recluses considerad­es de confiança per a la presó s’estan amb la mare de la nena les 24 hores del dia.

El jutjat d’instrucció número 1 de Logronyo va decretar dijous presó incondicio­nal per a la dona, de 35 anys, com a presumpta autora d’un delicte d’homicidi de la seva filla, de 5 anys. Quan va sortir del jutjat, l’advocat de la dona detinguda, Pierre Schawrk, no va revelar si la seva clienta havia declarat o no, però sí que va dir que havia estat “serena, tenint en compte la situació”.

Després dels fets de dilluns, la mare va quedar ingressada a l’hospital San Pedro de Logronyo fins que dijous al matí va ser traslladad­a perquè prestés declaració davant la Policia Nacional, cosa a què la detinguda es va negar, segons van confirmar fonts de la direcció superior de La Rioja.

A la tarda va ser conduïda a les dependènci­es judicials, on va passar una hora i mitja. Al seu informe la Fiscalia va demanar el mateix que va decretar el jutge.

Per la seva part, la família paterna de la nena ha volgut agrair “les nombroses mostres de suport rebudes”, i també “el respecte i la col·laboració” que s’han mostrat i que han pogut sentir “durant aquests moments tan difícils”.

Dilluns a les 9.30 hores la Policia Nacional va trobar la mare de la menor asseguda a l’ampit de la finestra d’una habitació d’un hotel de la capital de La Rioja, amb alguns talls, i la nena morta sobre el llit, sense signes externs de violència.

L’endemà va aparèixer ofegada al riu Ebre l’àvia materna, que havia passat part del diumenge amb la seva neta i la seva filla i que no s’havia registrat a l’hotel amb elles.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain