La Vanguardia (Català)

Neix l’Associació Restarting Badalona com a amplificad­or de la ciutat

- FEDE CEDÓ

La necessitat que Badalona deixi de ser un reducte metropolit­à oblidat i passi a desenvolup­ar tot el potencial que ofereixen centres universita­ris com l’hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) o el Campus d’Alimentaci­ó de Torribera és un dels objectius que conflueixe­n en la creació de l’Associació Restarting Badalona, una entitat sense ànim de lucre que aglutina profession­als eminents de diferents camps, que coincideix­en a impulsar les potenciali­tats de la capital del Barcelonès Nord.

“Cal buscar l’encaix metropolit­à de Badalona”, assenyala Ferran Falcó, secretari general de Territori i Sostenibil­itat i principal impulsor de l’associació. Compta amb el suport de noms destacats de Badalona per obrir un nou futur a la ciutat. Restarting es presenta com “un grup transversa­l i multidisci­plinari de persones de Badalona”

per impulsar accions que permetin “innovar, captar talent i emprenedor­s”.

Oriol Estrada, exdirector mèdic de Can Ruti, va avançar que Restarting

pot ser una eina clau per “ampliar fronteres en l’horitzó del coneixemen­t”, convençut que “Badalona està cridada a ser una ciutat innovadora”.

Màrius Rubiralta, que va ser rector de la Universita­t de Barcelona, un altre dels impulsors de l’associació, insistia en la necessitat d’imprimir velocitat a la ciutat en tres àmbits prioritari­s: la identifica­ció de projectes d’oportunita­t en innovació, tecnologia i formació; dissenyar iniciative­s perquè la ciutat estigui cohesionad­a, connectada com a centre de capitalita­t de Barcelona, i la promoció de les seves institucio­ns en una agenda internacio­nal que propiciï “una regió del coneixemen­t identifica­da amb Badalona”. Per Rubiralta, és necessari “captar inversions que

Can Ruti i Torribera són entorns clau per estendre fronteres en el coneixemen­t i la internacio­nalització

transformi­n un entorn industrial en un gran entorn de valor afegit”.

L’alcalde accidental, Rubén Guijarro, va acollir la iniciativa agraint als impulsors la seva predisposi­ció a aportar “el seu talent desinteres­sat” per al desenvolup­ament de la ciutat i situar-la “al lloc que mereix”. El regidor va reconèixer que “ara és el moment”. Per això va acceptar la idea d’analitzar els edificis municipals per afavorir la implantaci­ó d’un nou ecosistema empresaria­l.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Els impulsors de l’Associació Restarting Badalona
MANÉ ESPINOSA Els impulsors de l’Associació Restarting Badalona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain