La Vanguardia (Català)

Veïns del Raval critiquen la passivitat municipal amb els desnonamen­ts

- LUIS BENVENUTY

Una vintena de veïns del barri del Raval van ocupar ahir durant una estona la seu del districte de Ciutat Vella per protestar contra l’escàs compromís de l’Ajuntament de Barcelona per frenar els desnonamen­ts. Almenys així ho entenen les entitats ciutadanes Raval Rebel i el Sindicat d’Habitatge del Raval. El detonant d’aquesta protesta és la situació dels inquilins del número 6 del carrer Espalter. “Volem denunciar públicamen­t la deixadesa, les mentides i la falta de celeritat de l’Ajuntament de Barcelona com a figura mediadora –van subratllar les entitats convocants–. L’Ajuntament encara no ha aconseguit cap document que proporcion­i una mínima estabilita­t als veïns”.

Els mateixos inquilins del número 6 d’Espalter detallen que un fons d’inversions estranger va comprar aquest immoble la primavera del 2017 i que des d’aleshores pretén desallotja­rlo. “A l’edifici hi ha set pisos amb veïns i un de deshabitat –explica una portaveu dels inquilins–, una dona té un contracte indefinit, dos som ocupes i la resta són llogaters que van veure com se’ls acabava el contracte i van decidir no marxar. Parlem de gent en situació de vulnerabil­itat.

Els inquilins d’un bloc d’un fons estan decebuts amb la mediació del Consistori

La propietat no va voler negociar amb nosaltres, de manera que va fer de mediador l’Ajuntament, que es va comprometr­e que no hi hagués desallotja­ments mentre duressin les negociacio­ns. Però vam ser els veïns els que en vam haver d’aturar un, i ara ens trobem que dimarts que ve està previst que n’hi hagi un altre”.

Fonts municipals diuen que el districte de Ciutat Vella ja fa més d’un any i mig que negocia amb la propietat. “Es tracta d’un cas molt complex que afecta tot un bloc. Fa més d’un any i mig que negociem amb la propietat. Efectivame­nt, li demanem que aturi tots els desnonamen­ts mentre durin les converses, però no ho està fent”.

No fins ahir a la nit, almenys, quan Jordi Rabassa, regidor del districte de Ciutat Vella, va anunciar mitjançant un tuit que la propietat de l’edifici havia accedit a aturar el desnonamen­t de dimarts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain