La Vanguardia (Català)

Treball també es personarà en la causa penal contra Iqoxe

- S. SANS

El Departamen­t de Treball de la Generalita­t es personarà com a acusació popular en la causa judicial oberta pel greu accident d’Iqoxe per aclarir si es van vulnerar els drets dels treballado­rs afectats. L’anunci de la conselleri­a s’afegeix al que va fer aquesta setmana l’Ajuntament de Tarragona, que també es personarà en la causa com a acusació particular “per depurar responsabi­litats penals”.

La companyia, per la seva part, ha reaccionat mitjançant un comunicat on mostra la seva “sorpresa” per l’anunci de Treball perquè “la seva investigac­ió es troba en una primera fase”. Segons Iqoxe, “que es personin com a acusació popular, constituin­t-se en instructor, jutge i part, evidencia una manifesta falta d’imparciali­tat”. Així mateix assenyala que “encara no s’ha pogut accedir a la zona de l’accident i, per tant, les causes continuen sent desconegud­es”.

Després de l’accident al polígon petroquími­c sud, que va provocar tres morts i set ferits, la seguretat a la zona, com també la gestió de les emergèncie­s, han quedat més que qüestionad­es. També s’investigue­n les condicions de seguretat i laborals de l’empresa. Fins ara Treball ha estat el Departamen­t que s’ha mostrat més bel·ligerant amb l’historial i l’activitat d’Iqoxe. Dijous Treball va anunciar que obriria un expedient a l’empresa per haver reprès l’activitat després de l’explosió, cosa que va incomplir

La companyia es mostra sorpresa i acusa Treball de convertir-se en “jutge i part”

l’avaluació de riscos laborals.

El Departamen­t que dirigeix Chakir el Homrani considera que cal personar-se “per saber si en les circumstàn­cies que envolten l’accident s’han vulnerat drets essencials com ara el de la seguretat i la salut laboral”. En paral·lel el Departamen­t continua treballant per constituir una comissió de seguretat i salut laboral del complex petroquími­c.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain