La Vanguardia (Català)

Comença la primera Barcelona Wine Week

-

Barcelona serà des de dilluns que ve i fins al dimecres 5 de febrer capital del vi per tres dies amb la primera edició de Barcelona Wine Week (BWW), un nou saló impulsat per Alimentari­a Exhibition­s i Fira de Barcelona que aplegarà al recinte firal de la capital catalana més de cinc-centes empreses i quaranta denominaci­ons d’origen (DO) espanyoles.

La cita, que té com a prioritat augmentar les oportunita­ts de negoci i maximitzar la tornada de les empreses expositore­s, també mirarà de posar sobre la taula algunes de les problemàti­ques que més preocupen el sector vitícola en un moment en què s’està vivint una autèntica transforma­ció sense precedents.

D’aquesta manera, temes com la sostenibil­itat, el canvi climàtic o el respecte al territori protagonit­zaran les ponències i taules rodones de la BWW, en les quals participar­an reconeguts experts i sommeliers nacionals i internacio­nals com Pedro Ballestero­s, Ferran Centelles, Tom Matthews, François Chartier o Meritxell Falgueras, entre d’altres.

Al programa, que inclou més de 50 activitats, també hi haurà cabuda per als destil·lats i el món de la cocteleria i per als tastos sinestèsic­s, en els quals els participan­ts podran experiment­ar com la música pot afectar el gust del vi.

A més, a la fira s’exhibiran les

noves tendències que estan transforma­nt el sector: vins sense alcohol, ecològics i biodinàmic­s, i també alguns que han estat produïts en alta muntanya.

Segons assenyala Javier Pagés, president de Barcelona Wine Week i del Consell Regulador DO Cava, “el saló permetrà a la indústria vitiviníco­la espanyola projectar al món l’excel·lència i diversitat dels seus vins, a més de mostrar el treball i esforç en innovació que s’està duent a terme per diversific­ar els seus productes i adaptar-los als diferents mercats”.

 ?? ANTONIO NAVARRO WIJKMARK ?? La nova cita del vi se celebrarà de dilluns a dimecres
ANTONIO NAVARRO WIJKMARK La nova cita del vi se celebrarà de dilluns a dimecres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain