La Vanguardia (Català)

Ambient molt suau

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Van passant els dies, les setmanes i Europa continua deslliuran­t-se de freds importants. A partir de dimarts vinent una invasió freda una mica remarcable atacarà l’Europa central i oriental, fins als Alps, Itàlia i Grècia i nosaltres quedarem en l’extrem occidental. Però anem més enllà: la tendència per als pròxims 15 a 20 dies no indiquen entrades fredes severes, així que ens n’anirem clarament a la segona quinzena del mes sense haver tingut la visita d’aires àrtics o continenta­ls. Encara que el febrer és poc de fiar, de moment continuarà amb la seva pell de xai.

CATALUNYA

Aquest matí passa l’últim front atlàntic, molt desgastat, núvols sense pluja, clarianes a la tarda. Poc fred, ambient molt suau per a les dates. Demà dia de primavera. Anticicló apropant-se, vent feble i termòmetre­s disparant-se fins a valors molt per sobre dels habituals per a les dates. Gaudeixi de l’aire lliure amb temps molt agradable. Atenció a dilluns, temperatur­a que encara podrà pujar una mica més, sol però amb símptomes de canvis a últimes hores del dia. Així és, dimarts ens portarà un canvi de temps, entrada d’aire fred, res excepciona­l, però els termòmetre­s cauran en picat, de fet es normalitza­ran, alguna nevada poc destacable al Pirineu, sobretot a la cara nord i entrada del “cerç”, el mestral i la tramuntana.

ESPANYA I EUROPA

Cap de setmana amb intervals de pluges al nord de França, Alemanya, Escandinàv­ia, però a partir de dimarts, fred i nevades a Polònia, Alemanya, Alps, Àustria i països balcànics, però l’entrada freda no durarà més de dos o tres dies, poc després tornaran els aires atlàntics, més temperats. A Espanya núvols cada vegada menys compactes en general i temperatur­a en augment. Diumenge suau, càlid per a les dates, més sol a gran part del territori, alguns núvols al nord-oest i vent feble. Dilluns igual i canvi de temps dimarts amb l’arribada d’un front fred al Cantàbric i Pirineu, descens acusat dels termòmetre­s, de nou roba d’abric.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain