La Vanguardia (Català)

Simeone visita el Bernabeu en les seves hores més baixes i sense João Félix

- CARLOS NOVO

L’Atlètic més decaigut des que el dirigeix Diego Simeone va avui al Bernabeu (16 hores), on una derrota contra el Madrid el deixaria a 13 punts del capdavant de la Lliga. Ja eliminat de la Copa per la Cultural (un Segona B) i amb la perspectiv­a de rebre el Liverpool a la

Champions, el futur de la temporada de l’Atlètic es presenta més aviat negre. Els primers xiulets contra Simeone (que va arribar al club el gener del 2011) s’han deixat sentir des de fa unes quantes setmanes al Wanda Metropolit­ano.

Com que les males notícies no solen arribar totes soles, a l’Atlètic se li acumulen els problemes a la infermeria i al despatx. El fitxatge estrella de la temporada, João Félix, per qui el club va pagar al Benfica 130 milions a l’estiu, s’ha trencat muscularme­nt i serà baixa, com a mínim, fins a mitjans de febrer. Els serveis mèdics confien tenir-lo recuperat per rebre el Liverpool a Madrid el dia 18. Tampoc no és que la temporada de João Félix estigués sent enlluernad­ora: ha jugat 24 partits i ha marcat quatre gols. No se l’ha vist en mode crac.

La lesió del portuguès, de 20 anys, no és l’única, ni de bon tros. A hores d’ara l’Atlètic n’acumula 18, 14 de musculars, tot i que la més important per la seva durada i pes a l’equip és l’hèrnia cervical de Diego Costa.

EL RETORN INESPERAT Fracassada la incorporac­ió d’Edinson Cavani, l’Atlètic va aconseguir ahir la cessió de Yannick Carrasco

Tampoc als despatxos l’Atlètic no ha tingut gaire sort. El club s’ha passat tot el gener provant de fitxar Edinson Cavani perquè vingui ja al mercat d’hivern. Al final no s’ha posat d’acord en el preu amb el PSG. Com a recanvi, el club va aconseguir ahir la cessió fins a final de temporada de Yannick Carrasco, l’extrem belga que ja va ser blanc-i-vermell dos anys i mig fins que va marxar al Dalian xinès el gener del 2018 després d’una mala relació amb Simeone, que li retreia el futbol individual­ista i la falta de compromís.

En cap cas la mala ratxa dels matalasser­s no sembla que posi en perill el Cholo al seu lloc. Tot i que fa cinc partits que l’equip no guanya, el club no entén un Atlètic sense Simeone. Després de l’eliminació contra la Cultural, Gil Marín va expressar el suport incondicio­nal a l’entrenador en una carta pública. L’Atlètic també té raons per a l’optimisme. No perd a la Lliga a Chamartín des del 2012. Serà la primera visita de Morata als seus exs amb la samarreta matalasser­a. Ja els va marcar amb la del Juventus.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain