La Vanguardia (Català)

Muguruza busca un gran títol nou

La deixebla de Conchita Martínez s’enfronta a Kenin i és favorita

- S. FEST

Durant anys i anys el tennis femení espanyol vivia en un erm on, si es mirava a l’horitzó, sempre hi havia Lilí Álvarez. Fins que va aparèixer Arantxa Sánchez Vicario i ho va revolucion­ar tot una tarda del juny del 1989 a París. Després s’hi va afegir Conchita Martínez per deixar a molts bocabadats pel que acabava de passar una altra tarda, el juliol del 1994, a Londres. Hi podia haver una cosa millor que això, podia imaginar el tennis espanyol alguna cosa més que els títols de Roland Garros (tres), Wimbledon i el US Open? Sí, podia, tot i que ningú no s’atrevia a imaginar una jugadora que aixequés el trofeu de campiona a les quatre grans capitals del tennis.

Això intentarà Garbiñe Muguruza avui des de les 9.30 hores de Catalunya. El que semblava reservat per a anglosaxon­es, per a jugadores d’un altre planeta tennístic, figura en les possibilit­ats d’una espanyola com mai abans. “Seria genial”, diu Muguruza quan se li pregunta què significar­ia tenir els quatre títols a la vitrina. Ja és propietàri­a d’un Roland Garros (2016) i un Wimbledon (2017), avui és la favorita per sumar-hi Austràlia i no hi ha raó per negar-li possibilit­ats d’èxit en les pròximes edicions del US Open.

Contra la nord-americana Sofia Kenin, de 21 anys i 15a del rànquing mundial, va perdre l’any passat a Pequín. Però aquella Muguruza era una altra, diferent, molt diferent de la d’Austràlia. I Kenin, fins aquest torneig, no havia passat mai de la quarta ronda en un Grand Slam.

“M’encanta com està jugant des del fons de la pista, com treballa els punts, els recursos que té. I com acaba tancant els punts a la xarxa”, s’entusiasma Martínez, entrenador­a de Muguruza des del novembre. “Però sobretot

LA CRIDA DE LA HISTÒRIA Cap tennista espanyola té a les vitrines l’Open d’Austràlia

m’agrada la seva mobilitat. Quan et mous bé, arribes bé, pots triar el cop, ja sigui un paral·lel, un angle curt o una deixada. I la Garbiñe està arribant molt bé als cops”.

Si anys enrere Muguruza es debatia entre representa­r Veneçuela o Espanya, aquell dilema va quedar resolt. La seva aposta avui és una altra, escriure el nom a les quatre plaques que més importen. Com Margaret Court, com Martina Navratilov­a, com Steffi Graf, com Serena Williams.

 ?? EUROPA PRESS / EP ?? Garbiñe Muguruza es disposa a executar una restada
EUROPA PRESS / EP Garbiñe Muguruza es disposa a executar una restada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain