La Vanguardia (Català)

Castellví invertirà 80 milions en un complex d’oficines al 22@

La promotora sumarà dos edificis de 18.000 m2 a la cartera patrimonia­l

- ROSA SALVADOR

El grup Castellví invertirà 80 milions d’euros per construir el seu cinquè complex d’oficines al 22@: un conjunt de dos edificis, de18.000m2 desuperfíc­ie,situat entre els carrers Tànger, Badajoz, Bolívia i Àvila del Poblenou. El president del grup, Joaquín Castellví, va explicar que la firma ha pres la majoria de la propietat de l’illa, on hi havia 14 naus industrial­s, per convertir-se en agent urbanitzad­or, i la Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament va donar ahir mateix llum verda al Pla de Millora Urbana (Pemu).

En aquesta illa hi ha també espai per a equipament­s i està previst aixecar-hi habitatge social i zones verdes. Segons Castellví, aquesta varietat d’usos contribuir­à a enriquir el teixit social del barri. Una vegada aconseguid­a l’autoritzac­ió municipal, Castellví preveu començar les obres el febrer del 2021 i acabar-les en uns 18 mesos, a finals del 2022.

Castellví incorporar­à als seus immobles alts estàndards de sostenibil­itat, amb la qualificac­ió Leed Gold, i també en relació amb el benestar i salut dels usuaris (qualificac­ió Well). A més, adaptarà els edificis a les noves tendències de cultura laboral, de manera que tindran instal·lacions com ara gimnàs, dutxes, cantina, terrasses o zones de joc.

L’empresari, que va lliurar el 2003 el primer edifici d’oficines

El complex, entre els carrers Àvila i Tànger, és en una illa on es farà habitatge social i zones verdes

que es va construir al 22@, on avui s’ubica la seu de T-Systems, va explicar que aquest és el cinquè complex que aixeca a la zona, en illes contigües situades entre la torre Glòries i el mar. El seu propòsit és patrimonia­litzar els immobles, com ha fet amb uns altres tres dels complexos que ha aixecat a la zona. “Som una promotora que destinem el 70% de la nostra activitat a fer oficines i el 30% restant a fer habitatges, amb els quals financem les nostres despeses corrents”. L’empresa està aixecant ara una promoció d’habitatges a la Sagrera, amb 104 habitatges, piscines i zones verdes.

El grup, amb 14 persones en plantilla, dirigeix l’activitat però n’externalit­za la construcci­ó en empreses especialit­zades. També gestiona les propietats que s’han quedat de les seves promocions, que inclouen la seu de

T-Systems, l’Interface Building, el 22@ Business Park, la seu d’Indra i el Sunotel, al districte tecnològic de Barcelona. L’empresa, explica Castellví, és també propietàri­a dels hotels Aston i Junior al centre de Barcelona. En canvi, el grup va vendre fa dos anys un dels seus immobles a la zona, el que allotja les seus d’Amazon i We Work, a Catalana Occident, per 90 milions d’euros. “Vam promoure els immobles amb Stoneweg i el 1810 Capital Investment­s i els fons tenen una altra filosofia, perquè necessiten rotar les seves inversions”, va lamentar.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Joaquín Castellví mostra les maquetes de les seves promocions més recents
XAVIER CERVERA Joaquín Castellví mostra les maquetes de les seves promocions més recents

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain