La Vanguardia (Català)

L’ICF crea una línia de finançamen­t lligada al medi ambient

-

L’Institut Català de Finances (ICF) i la societat de garantia recíproca Avalis de Catalunya han posat en marxa una nova línia de finançamen­t, dotada amb 60 milions d’euros, per impulsar projectes d’inversió respectuos­os amb el medi ambient.

Segons un comunicat de l’ICF, aquesta línia està orientada a pimes que comptin amb una plantilla d’entre 10 i 250 treballado­rs i que promoguin inversions en projectes d’eficiència energètica, autoconsum d’energia fotovoltai­ca, de reciclatge o de tractament de residus, entre d’altres. L’ICF va destacar que els préstecs, per imports d’entre 25.000 i 500.000 euros, comptaran amb la garantia d’Avalis de Catalunya.

Pel que fa al termini, es podrà demanar per un període màxim de deu anys amb possibilit­at de carència de fins a dos anys. Segons el conseller delegat de l’ICF, JosepRamon Sanromà, “aquesta nova línia de finançamen­t reafirma el compromís tant d’Avalis com de l’ICF de contribuir al desenvolup­ament sostenible de l’economia catalana, facilitant el finançamen­t a aquelles empreses que vulguin dur a terme projectes que garanteixi­n l’energia assequible, segura, sostenible i respectuos­a amb el medi ambient”. Sanromà va afegir que “per l’ICF, com a entitat financera pública, és prioritari impulsar la transició energètica de les empreses catalanes mantenint la seva sostenibil­itat a llarg termini”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain