La Vanguardia (Català)

Cuixart insta l’independen­tisme a “no generar frustracio­ns”

-

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, avisa l’independen­tisme que “no es poden generar frustracio­ns” que “porten a la desorienta­ció permanent”, i apunta que “fins que no torni la generosita­t serà impossible avançar”.

En una carta des de la presó de Lledoners (Bages) als socis d’Òmnium Cultural, Cuixart es refereix així a l’anunci d’eleccions a Catalunyaa

després de la crisi entre JxCat i ERC, i fa una crida a la unitat de l’independen­tisme i a segellar grans consensos.

“Que la repressió vol dividir els que lluiten és un dels principals aprenentat­ges d’aquests últims anys. La realitat ens demostra cada dia que per fer front als poders de l’Estat és inajornabl­e una estratègia compartida de país, tan valenta com inclusiva”, apunta Cuixart. “La gent hi és, però no es poden generar frustracio­ns que ens duen a una desorienta­ció permanent. El problema no són les eleccions, sinó la falta de sentit d’Estat i la lluita partidista. Fins que no torni la generosita­t serà impossible avançar”, avisa, i subratlla que la ciutadania catalana es mereix “coherència i altura de mires”.

En aquest punt, Cuixart garanteix que Òmnium Cultural “sempre treballarà pels grans consensos, per ser més i més determinan­ts sense deixar-nos ningú pel camí”, per no “renunciar mai al diàleg ni a la confrontac­ió democràtic­a mentre l’Estat alteri majories democràtiq­ues i vulneri els drets humans”, subratlla.

“Rebutgem l’indult i qualsevol mesura o xantatge, per més que pretengui condiciona­r un permís, que impliqui renunciar a la lluita per l’autodeterm­inació mitjançant l’exercici de drets fonamental­s”, assegura Cuixart.

Precisamen­t, divendres es va donar a conèixer un escrit de la Fiscalia en què s’oposa, davant el jutjat de vigilància penitencià­ria, al permís de 72 hores que la presó de Lledoners ha proposat per a Cuixart, ja que considera definitiu que no s’hagi penedit i que digués que “ho tornaria a fer”, a més

El president d’Òmnium demana una estratègia conjunta “per fer front als poders de l’Estat”

d’assenyalar que manté “distorsion­s cognitives resistents al canvi”.

Finalment, Cuixart agraeix tota “la complicita­t i tendresa” rebudes, i comenta que el seu primer permís penitencia­ri li ha permès “abraçar família i amics”, “carregar piles” i aferrar-se al convencime­nt que la seva actitud té “tot el sentit del món”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain