La Vanguardia (Català)

L’estació Zona Franca de l’L10 entra en servei

La nova parada és la primera que està elevada, sobre un viaducte, i ha suposat una inversió de 40 milions d’euros

-

La nova estació Zona Franca, la vuitena de la línia 10 Sud del metro, va entrar ahir en funcioname­nt després de llargs anys d’espera. Situada al carrer A, és la primera que s’ha construït en viaducte i ha suposat una inversió de la Generalita­t de 40 milions d’euros. La previsió és que la utilitzin de manera diària unes 3.600 persones que s’afegiran als 18.000 usuaris habituals d’aquesta línia.

A l’entorn de la nova estació hi ha la seu de Transports Metropolit­ans de Barcelona (TMB) i de l’Àrea Metropolit­ana, i també les oficines del Consorci de la Zona Franca i diverses naus d’empreses. “Per fi arriba el metro a TMB”, va ironitzar l’alcaldessa Ada Colau sobre una estació –la número 159 de tota la xarxa– que es considera que és el primer pas per connectar per suburbà el polígon de la Zona Franca amb la ciutat i, especialme­nt, amb els barris de la Marina i el districte Sants-Montjuïc.

En l’acte d’inauguraci­ó el president de la Generalita­t, Quim Torra, va proposar crear un front comú per reclamar al Govern central que pagui tots els seus deutes pendents en matèria d’infraestru­ctures. “Només amb les inversions de la Generalita­t no ho aconseguir­em”, va subratllar Torra, que va compartir reivindica­ció amb Colau. “La inversió en Rodalies és absolutame­nt prioritàri­a per a la mobilitat d’aquesta ciutat i ha de ser al capdavant de les reivindica­cions”, va dir l’alcaldessa.

Amb Torra i Colau van presidir l’acte d’inauguraci­ó el vicepresid­ent Pere Aragonès i el conseller de Territori, Damià Calvet, que va subratllar que el nou pressupost de la Generalita­t permetrà continuar invertint en altres estacions de l’L10 Sud, i també en l’estació Ernest Lluch a l’L5, i acabar el tram central de l’L9.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Damià Calvet, Ada Colau, Quim Torra i Pere Aragonès ahir
XAVIER CERVERA Damià Calvet, Ada Colau, Quim Torra i Pere Aragonès ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain