La Vanguardia (Català)

Calor “de ràbia”

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Normalment abans d’una entrada freda els termòmetre­s es disparen amb registres de més de 20ºC, fenomen que pot registrar-se durant els mesos hivernals, és el que es denomina calor “de ràbia”. Avui i demà ho comprovare­m amb un ambient extremadam­ent suau, però dimarts s’inicia una entrada d’aire fred, sense exageracio­ns, que farà caure els termòmetre­s entre 5 i 10ºC en 48 hores. De fet es tractarà tan sols d’una normalitza­ció de la temperatur­a. L’entrada freda no anirà a més fins i tot amb ambient suau el pròxim cap de setmana. L’atac fred afectarà plenament els països adriàtics fins a Grècia, però tan sols 2 o 3 dies.

CATALUNYA

Entre avui diumenge i demà dilluns la temperatur­a assolirà el seu màxim al migdia amb registres localment de 23 a 25ºC cap al litoral i prelitoral. Ambient molt agradable, fins i tot una mica càlid. Això sí, no es confiï, a partir de dimarts comença un nou descens de la temperatur­a tornant a la normalitat i farà falta recuperar les bufandes i abrics guardats. Concretame­nt, si dilluns s’assoleixen 20ºC, dimecres difícilmen­t s’arribarà als 15ºC i dijous per sota d’aquest registre, amb vent de tramuntana i mestral intensos que incrementa­ran la sensació de fred.

ESPANYA I EUROPA Diumenge bastant tranquil als països mediterran­is, l’anticicló garantirà un temps assolellat i suau a Grècia, Itàlia o el sud de França. Però atenció a la invasió freda a partir de dilluns a la tarda a Europa central i oriental, equipi’s adequadame­nt si ha de viatjar a aquelles zones, a París avui assoliran els 15ºC de màxima i el dimarts tan sol 8ºC. Més pronunciat serà el descens a Atenes, dimarts 18ºC i dijous 7ºC. A Espanya tranquil·litat amb algunes boires poc persistent­s. Temperatur­a pujant una mica més fins dilluns, francament elevades per a les dates. Descens contundent del mercuri a partir de dimarts, sobretot al nord. Atenció a les nits fins divendres, seran força fredes.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain