La Vanguardia (Català)

Regals de primera a Granada

L’Espanyol facilita la remuntada del conjunt nassarita amb dos errors defensius greus i continua cuer

- ROBERTO RODRÍGUEZ

La reconquest­a de les posicions de salvació haurà d’esperar. L’Espanyol va deixar escapar tres punts de vital importànci­a en la visita a Granada, on va fracassar la seva proposta malgrat tenir el partit controlat durant molts minuts. Dos errors defensius, el segon al començamen­t del segon temps, van deixar sense premi els d’Abelardo, que van tenir opcions fins al final per aconseguir el punt que mereixien. Els blanc-i-blaus encaixen la primera derrota amb el tècnic asturià i fan un pas enrere, tot i que ni de bon tros definitiu, en la seva lluita per la salvació.

A Granada l’Espanyol va ser un equip compromès, amb les idees ben definides i amb capacitat per aconseguir el triomf. Tot i això, va pecar d’immaduresa per governar les àrees i això el va acabar condemnant. Quan va ser més exigit va aconseguir més rèdit que no pas quan es va mostrar més ambiciós, en una paradoxa fatal per a un equip que aquesta temporada està acostumat a recollir fora el que sembra a casa.

Abelardo va concedir la titularita­t a tres dels quatre reforços hivernals i va optar per Iturraspe en lloc de Víctor Sánchez per suplir la important baixa de Marc Roca. Malgrat el bon paper del basc, l’Espanyol es va ressentir de l’absència del mig centre i va tenir molts problemes per aconseguir el control del partit a l’inici. Van ser els locals qui van governar el duel des de la pilota, si bé el seu domini no els va concedir ocasions de perill.

El començamen­t del partit va ser anodí a causa de les cotilles que duia l’equip perico, molt més prudent que el seu rival però amb capacitat per amenaçar l’àrea de Rui Silva. El Granada va pretendre ser un equip alegre i va demostrar tenir arguments per a això, però les seves intencions aviat es van convertir en forts mals de cap. El principal va tornar a ser De Tomás, un jugador que ha donat color a la televisió en blanc i negre en què es veia el futbol de l’Espanyol. El madrileny va ser qui, al cap de mitja hora, va desnivella­r la balança amb una jugada personal que va acabar en penal per traveta de Duarte. Calleri va reclamar la responsabi­litat del llançament, però De Tomás l’hi va negar i va avançar al seu equip. El davanter va consumar la seva jerarquia per anotar el seu tercer gol en tres partits de Lliga i convertir-se en temps rècord en el pichichi de l’equip.

L’Espanyol havia equilibrat el joc quan va ser capaç d’avançar-se al marcador i el gol va acabar de fer trontollar els locals. Va ser aleshores quan els d’Abelardo van voler assestar el cop de gràcia. Darder el va tenir a les seves botes, amb una rematada a boca de canó que se’n va anar alta després d’una intel·ligent acció de Calleri. Un minut després, De Tomás va disparar dins de l’àrea, però va trobar una gran resposta de Rui Silva.

El Granada demanava el descans quan una jugada afortunada

‘PICHICHI’ DE L’EQUIP De Tomás no falla a la seva cita amb el gol i ja és el màxim golejador de l’equip amb tres dianes

el va ficar al partit. Una pilota dividida va acabar als peus de Carlos Fernández, que va habilitar Machís per batre per baix Diego López. L’Espanyol havia perdonat i el Granada l’hi faria pagar car. L’empat va reanimar el Granada, que al primer minut de la segona part va certificar la remuntada després d’un error groller de Naldo. El brasiler va pecar de falta de contundènc­ia a prop de l’àrea i Carlos Fernández va fer el segon amb una rematada potent.

Els errors defensius en situacions d’estrès van tornar a condemnar l’equip perico després d’una bona arrencada. Però no van perdre la fe, que es va encarregar d’alimentar Abelardo amb l’entrada de Vargas. De Tomás va enviar al pal una rematada franca dins de l’àrea. L’equip perico va incidir sobre la porteria de Rui Silva en un setge constant fins al final al qual també s’unirien Wu Lei i Melendo. La reacció espanyolis­ta va arribar tard i els punts es van esfumar. La derrota és més dolorosa perquè aquest Espanyol va merèixer molt però no va aconseguir res.

 ?? AITOR ALCALDE / GETTY ?? El davanter de l’Espanyol Calleri lamentant-se després d’una jugada ahir a Granada
AITOR ALCALDE / GETTY El davanter de l’Espanyol Calleri lamentant-se després d’una jugada ahir a Granada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain