La Vanguardia (Català)

“És impossible que en un govern les paraules siguin idèntiques”

-

Doncs per a altres països més estables, sí. L’objectiu compartit és que no es posi en risc el creixement econòmic i la creació d’ocupació.

Hi ha cap risc de tenir dues veus a l’Executiu sobre quina línia econòmica cal emprendre en el futur?

És gairebé impossible que en el conjunt d’un govern les paraules siguin idèntiques. No som robots, cada persona té la seva manera d’expressar les coses, però la línia d’actuació crec que és molt clara. Des del punt de vista del mercat laboral hi ha algunes mesures que són urgents, que tenen un ampli suport social i que cal abordar com més aviat millor. Parlo de la possibilit­at d’acomiadame­nts per baixes mèdiques. Respecte als inversors i a les institucio­ns internacio­nals, el que he vist és una acollida molt favorable al nou govern. Espanya és un dels països més grans i importants de la UE, i els nostres socis valoren positivame­nt la nostra estabilita­t. Que hi hagi una coalició no és una cosa que sorprengui. Hi ha coalicions molt més complexes en altres països.

Quin és el calendari per als pressupost­os?

Treballem al màxim ritme per tenir-ho tot a punt com més aviat millor.

CALENDARI DE PRESSUPOST­OS “Treballem al màxim ritme per tenir-ho tot a punt com més aviat millor”

SMI MÉS BAIX A EXTREMADUR­A “Honestamen­t, em sorprèn que se suggereixi una cosa així”

SEGURETAT SOCIAL “Hi ha una clara determinac­ió d’assegurar la sostenibil­itat”

MOBILE I DÍAZ AYUSO “No he vist que hi hagi cap dubte, de manera que em sembla una falsa polèmica”

rents regions d’Espanya són una constant. El nostre país està molt descentral­itzat i té caracterís­tiques socials i econòmique­s molt diferents. La concentrac­ió de l’activitat a les ciutats tampoc no és exclusiva del nostre país.

Què li sembla la lectura de Fernández Vara que vincula la mala dada d’ocupació a la seva comunitat a la pujada de l’SMI? El que veiem de l’EPA i en general de totes les dades del mercat laboral és que el sector primari fa temps que registra una evolució negativa. Al marge que hi pugui haver elements circumstan­cials, n’hi ha d’estructura­ls que hem d’abordar.

Què opina sobre la proposta de Vara que els extremenys tinguin un SMI inferior? Honestamen­t, em sorprèn que se suggereixi una cosa així. Hem de mirar al futur amb l’objectiu que tots els ciutadans millorin les condicions de vida i tinguin els mateixos drets garantint el mercat interior.

Quin és el seu grau de preocupaci­ó sobre el dèficit de la Seguretat Social?

Hi ha una clara determinac­ió d’assegurar la sostenibil­itat del sistema de la Seguretat Social. El nou ministre d’Inclusió i Seguretat Social començarà a treballar de seguida, juntament amb la resta

Què passarà amb l’Eurogrup?

L’Eurogrup té un president, que és Mário Centeno. No hi ha cap canvi; aquesta és la situació en què ens trobem, i no veig cap raó per especular-hi.

Barcelona vol jugar fort amb el programa Digital Future Society. Què en pensa el Govern central?

Espanya té un conjunt d’actius molt importants per abordar aquest procés de transforma­ció digital: unes infraestru­ctures extraordin­àries, empreses líders, un ecosistema de start-ups molt dinàmic, a Barcelona i a Madrid. Hem impulsat fòrums com el Digital Future Society. Durant el Mobile se celebrarà una altra sessió a què assistiran els secretaris d’Estat i estem treballant en algun altre acte aquest any.

Què opina de les opes hostils de Díaz Ayuso al Mobile?

Que el Mobile sigui a Barcelona és un gran actiu per a Espanya. Les diferents administra­cions estem perfectame­nt alineades en el nostre suport a la celebració d’aquest importantí­ssim esdevenime­nt mundial, que converteix Barcelona en capital de les noves tecnologie­s. No he vist que els organitzad­ors del Mobile en tingui cap dubte, de manera que em sembla una falsa polèmica.

 ?? EMILIA GUTIÉRREZ ?? La ministra en un moment de l’entrevista
EMILIA GUTIÉRREZ La ministra en un moment de l’entrevista

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain