La Vanguardia (Català)

Integració entre Summa i Gar, firmes assessores de patrimonis

- BLANCA GISPERT

Summa Patrimonia i Gar, dues firmes catalanes d’assessoram­ent financer, han anunciat que s’integren. L’operació, tancada fa poc, ha implicat liquidar Summa i que Gar, que assumeix tota l’activitat de Summa, li compri la unitat productiva. A escala comercial, les dues marques han desaparegu­t per donar pas a Norz Patrimonia. A partir d’ara l’empresa serà controlada en un 50% pels antics socis de Summa –Marcelo David Shlafrok, Joan Marinel·lo i Jaume Santaeulàr­ia– i en l’altre 50% pels antics socis de Gar –Rafa Rabat, Laureà Gris i Ramon Alfonso–.

“Vam decidir unir forces per augmentar la productivi­tat, millorar serveis i accelerar el creixement. La integració ha estat gairebé entre iguals. Summa té més focus en el client final i Gar en l’anàlisi de mercat, per bé que, al cap i a la fi, totes dues són Eafis. Cadascuna assessora un centenar de clients amb carteres d’entre 2 i 10 milions. En total la cartera de tota la clientela arriba als 500 milions”, expliquen Alfonso i

Santaeulàr­ia. A més, la facturació de cada firma és semblant, ja que voreja el milió d’euros –2,5 milions en conjunt–, igual que la plantilla, que ara és de 26 profession­als. La majoria treballen a Barcelona –els de Gar s’han traslladat a les oficines de Summa– i n’hi ha dos que són a la gestoria de fons que Gar té a Luxemburg. Precisamen­t ara els socis volen impulsar l’activitat a l’estranger, sobretot a través de la filial a Luxemburg.

D’altra banda, Norz vol activar els tràmits per convertir-se en agència de valors o gestoria de fons. També està oberta a comprar empreses competidor­es. L’objectiu d’aquest any és arribar a assessorar una cartera de 600 milions i a facturar 3 milions.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? Alfonso i Santaeulàr­ia
CÉSAR RANGEL Alfonso i Santaeulàr­ia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain