La Vanguardia (Català)

Protesta contra la zona de baixes emissions

-

Uns 3.000 turismes i unes 500 motos, segons dades facilitade­s per la Guàrdia Urbana, es van concentrar ahir al passeig de Gràcia en el marc d’una protesta contra la zona de baixes emissions (ZBE), que limita l’accés a la ciutat a determinat­s vehicles per la seva antiguitat. Els manifestan­ts van criticar la mesura i, sobretot, la falta d’alternativ­es perquè els vehicles més vells puguin continuar circulant pels carrers de Barcelona.

“En altres ciutats s’està donant la possibilit­at d’adaptar el cotxe a la norma, amb sistemes de gas o sistemes de filtració. Entenem que això és reciclar de debò i no forçar que la gent canviï de vehicle”, va dir el president de la Plataforma

d’Afectats per les Restriccio­ns Circulatòr­ies (PARC), David Llort, que va subratllar que “la gent treballado­ra que no té un capital per canviar de vehicle” ara no té cap alternativ­a per continuar circulant.

Llort va explicar que s’han pogut reunir amb tots els partits polítics menys amb BComú, i per això va retreure a l’alcaldessa Ada Colau que no els hagi rebut “ni tan sols per escoltar” les propostes. Tot i que els propietari­s d’un vehicle amb circulació restringid­a a la ZBE tenen deu dies d’autoritzac­ió personal per poder entrar en aquesta àrea durant l’horari restringit, els propietari­s d’aquesta classe de cotxes subratllen que són vehicles que fan pocs quilòmetre­s a l’any i que per això gairebé no contaminen.

Per la seva part, Manuel Alpuente, portaveu del club de clàssics de l’Hospitalet de Llobregat, Cl’Hàssics, va explicar en declaracio­ns a Europa Press que la ZBE perjudica els propietari­s d’aquesta classe de vehicles perquè no recull la seva casuística. “Nosaltres no anem a la feina amb els clàssics. Els traiem el cap de setmana, però a partir del 2025 tampoc no ho podrem fer”, va manifestar.

La concentrac­ió ha permès veure cotxes clàssics com els Simca, els Talbot, els Toyota Celica GT o els Seat 1430 o 124, i també motos mítiques com la Impala o la Bultaco. / Agències

 ??  ??
 ?? ÀLEX GARCIA ??
ÀLEX GARCIA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain