La Vanguardia (Català)

Mort un terrorista per la policia a Londres després d’apunyalar tres persones

L’atac a Streatham es relaciona directamen­t amb el terrorisme islamista

- LONDRES

La policia britànica va abatre ahir un presumpte terrorista després que aquest hagués apunyalat tres persones a Londres. Els ferits, un home i dues dones, van ser hospitalit­zats, un dels quals en estat crític. L’atac va tenir lloc al barri de Streatham, al sud del Tàmesi. L’agressor, que portava una falsa armilla explosiva, estava sotmès a vigilància pel seu islamisme radical.

Ahir el terrorisme islàmic va tornar a castigar els carrers de Londres. Un home va ser abatut a les dues de la tarda per policies de paisà després d’haver apunyalat tres persones, totes hospitalit­zades i una, pel que sembla, entre la vida i la mort. Segons diversos testimonis, l’ambulància va tardar 30 minuts a arribar al lloc dels fets. L’atac va tenir lloc al centre del barri de Streatham, al sud del Tàmesi, a uns vuit quilòmetre­s del centre de la ciutat i amb un dels eixos comercials més poblats de la ciutat. La policia va confirmar que estava investigan­t l’incident per la seva naturalesa terrorista islamista, perquè l’home abatut portava una armilla amb presumptes explosius, que finalment es va saber que era falsa. Alguns testimonis van assegurar que l’atacant mort hauria proferit crits d’“Al·là és gran”, però oficialmen­t aquest fet no ha estat confirmat. El que sí que va quedar ahir confirmat és que la policia no només estava fent un seguiment actiu sobre aquest individu –cosa que indica la seva potencial perillosit­at–, sinó que era molt conegut per les idees islamistes radicals que defensava.

Un testimoni, Gulled Bulhan, de 19 anys i de Streatham, va veure des d’una botiga com disparaven el presumpte agressor. “Estava travessant el carrer quan vaig veure un home que duia un matxet i unes llaunes platejades enganxades al pit i era perseguit per uns homes que vaig creure que eren policies de paisà”. Tres trets dels agents van

L’atacant, que duia un matxet i una armilla explosiva falsa, era conegut per la policia, que l’estava seguint

posar fi a la vida de l’atacant. I, si bé l’armilla explosiva que portava va resultar ser falsa, durant diverses hores fins a ben entrat el vespre la zona va quedar acordonada.

Aquest és el primer atac de naturalesa terrorista a la ciutat després dels apunyalame­nts del 29 de novembre, quan un home que havia complert sentència va apunyalar cinc persones, dues de les quals mortalment, al Fishmonger’s Hall, un edifici pròxim al pont de Londres. L’home va acabar sent detingut per uns transeünts quan s’escapava pel carrer. Streatham és una àrea molt popular al sud de Londres, habitada eminentmen­t per treballado­rs. A les últimes eleccions va elegir una diputada laborista, Bell Ribeiro-Addy, que va guanyar per un ampli marge el candidat liberaldem­òcrata.

Ahir el primer ministre conservado­r Boris Johnson va tuitejar un missatge d’agraïment als serveis d’emergència i es va solidaritz­ar amb les víctimes i els seus familiars. Per la seva part, l’alcalde de la ciutat, el laborista Sadiq Khan, va assegurar: “Els terroriste­s ens intenten dividir i destruir la nostra forma de vida. A Londres no deixarem que se surtin amb la seva”.

 ?? GETTY IMAGES EUROPE ?? Unes dones commogudes ahir al barri de Streatham de Londres, molt a prop del lloc on l’atacant va ser abatut
GETTY IMAGES EUROPE Unes dones commogudes ahir al barri de Streatham de Londres, molt a prop del lloc on l’atacant va ser abatut

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain