La Vanguardia (Català)

Els comuns demanen a ERC i al PSC que es deixin de “vetar”

-

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, va instar ahir el PSC i ERC a aixecar els seus “vetos creuats” a possibles “acords progressis­tes” a Catalunya després de les pròximes eleccions al Parlament.

Les últimes enquestes i projeccion­s de vot publicades als mitjans de comunicaci­ó dibuixen un arc parlamenta­ri molt fraccionat i en què es donen diverses possibilit­ats de pacte, amb Esquerra al capdavant. Mena va destacar que amb aquest “escenari de fragmentac­ió” al Parlament de Catalunya “serà més necessari que mai arribar a acords i fomentar el diàleg”.

I, davant la possible “entrada de la ultradreta” –amb referència a Vox– a la Cambra catalana, segons Mena, “caldrà fer polítiques progressis­tes i socials per confrontar aquest discurs de l’odi i la confrontac­ió”. Davant aquest possible panorama polític, Mena va deplorar l’actitud de republican­s i socialiste­s rebutjant acords entre si.

La setmana passada la portaveu parlamentà­ria del PSC, Eva Granados, va descartar investir un candidat d’ERC després dels pròxims comicis. “No farem president un independen­tista”, va indicar, mentre que el vicepresid­ent del Govern, Pere Aragonès, i també la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, van afirmar que els republican­s no tenen “res a pactar” amb els socialiste­s.

A parer de Mena, “els vetos creuats entre les forces progressis­tes que hem viscut els últims dies són el contrari del que ens va portar a un acord de progrés, progressis­ta i plurinacio­nal a l’Estat”.

Una vegada hagin estat aprovats els pressupost­os de la Generalita­t per a l’any 2020 i el president català, Quim Torra, convoqui les eleccions, va remarcar Mena, “Catalunya no pot ser l’excepció d’uns acords progressis­tes que estan millorant la vida de la ciutadania”.

“Catalunya no pot ser l’excepció dels acords progressis­tes”, assegura Mena

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain