La Vanguardia (Català)

La infidelita­t demana VAR ja

- Joaquín Luna

En espera que el VAR arribi a la Tercera Divisió –i encara amb deu va guanyar l’Europa ahir–, a la intendènci­a domèstica i al trànsit rodat, jo crec que hauria de començar a aplicar-se en àmbits conflictiu­s de la vida, com el de les infidelita­ts.

En què consisteix una infidelita­t? Quan es presenten atenuants? Hi ha infidelita­ts de targeta vermella, de groga o fins i tot d’una simple amonestaci­ó verbal?

Un VAR de gènere, amb criteris objectius i lliure de passió, deslliurar­ia moltes parelles d’enrabiades i reforçaria la institució matrimonia­l en dies de borrasca.

Jo faig el suggerimen­t en vista que homes i dones discrepen en el rovell de l’ou de l’assumpte.

El pany masculí té un criteri arbitral clar i una mica simiesc: la parella és infidel quan hi ha contacte físic amb un tercer. Càrregues amb l’espatlla incloses. En canvi, deixen continuar el partit i ronquen tan amples si es tracta d’un amor platònic,

L’home ho té clar –si hi ha contacte, és infidelita­t–, la dona apel·la a intenciona­litat

una relació epistolar o un intercanvi de fotos eròtiques amb esquimals i altres indígenes ubicats a un mínim de 3.000 quilòmetre­s de distància.

Com a molt, menystenen: quins poetes li agraden a la meva parella!

Moltes dones, i d’aquí l’apel·lació a un sistema de videoarbit­ratge, consideren que existeix infidelita­t tan aviat la parella se cita a prendre l’aperitiu o a sopar amb dones que no coneixia prèviament o són alienes a l’àmbit profession­al. Vaja, les típiques cites a les quals els homes van a veure-les venir, pensant –per calmar la consciènci­a– que no passa ni passarà res.

I si passa?

En aquest cas, la naturalesa masculina tendeix al joc brut i a exculpar-se, raó de més per a un VAR. L’home ve dels micos, i els micos, ja se sap, són donats a tocar-se les parts, com feia a tota hora l’enyorat Floquet de Neu, icona de la virilitat comtal del segle XX.

Amb la intenció n’hi ha prou i de sobres, opinen moltes amigues, i una mica de raó els assisteix, encara que jo les convido a la indulgènci­a perquè si s’enfaden i munten un sidral a la seva parella sense que aquesta hagi tingut contacte, hi ha la possibilit­at que l’infractor es digui: posats a rebre la roja, que sigui per una d’aquelles puntades de peu que fracturen tíbia i peroné i no per mirar amb ulls de mussol a la linier.

Gràcies a les xarxes, encara veurem una start-up amb el seu VAR per dirimir amb fredor quan hi ha infidelita­t i quan ximpleria.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain