La Vanguardia (Català)

Canàries vigila 20 contactes del turista alemany infectat

Descartat el cas d’un nen de 8 anys ingressat al Clínic

- CELESTE LÓPEZ Madrid

La sanitat canària ja ha contactat amb la vintena de persones que van tenir algun contacte amb el turista alemany infectat de coronaviru­s des que va arribar a Tenerife i La Gomera per fer un seguiment preventiu del seu estat de salut durant els pròxims catorze dies. Ho va indicar ahir la consellera de Sanitat de Canàries, Teresa Cruz, que va assegurar que el bon funcioname­nt del sistema d’alerta va permetre que dissabte a la tarda ja estiguessi­n localitzad­es totes les persones que van tenir contacte amb el turista alemany. Un d’ells, espanyol, que va mantenir un contacte més estret amb el ciutadà alemany (una trobada de més de mitja hora), ha decidit autoaïllar-se al seu domicili, amb revisió sanitària, va explicar el director del Centre de Coordinaci­ó d’Alertes i Emergèncie­s Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón. La resta són contactes “casuals”, com un cambrer d’un bar, als quals se’ls ha donat instruccio­ns.

Simón ha informat que tant el pacient alemany contagiat com tots els seus companys internats a l’hospital de La Gomera són “asimptomàt­ics i estan en perfecte estat”. Aquesta setmana se’ls farà una segona prova analítica.

Durant la roda de premsa, Simón va fer referència al cas d’un nen de 8 anys d’origen xinès que havia ingressat a l’hospital Clínic de Barcelona perquè presentava una simptomato­logia que feia pensar que podria estar infectat. Poc després, es va confirmar que el nen havia donat negatiu a les proves. Com va assenyalar el responsabl­e de les emergèncie­s sanitàries, el més probable és que el nen tingui la grip.

El director del Centre de Coordinaci­ó d’Alertes i Emergèncie­s Sanitàries del Ministeri de Sanitat va aprofitar per demanar que no hi hagi actituds discrimina­tòries contra persones originàrie­s de la Xina. “Hi ha una certa preocupaci­ó en la població i s’està arribant a tenir certes actituds una mica discrimina­tòries contra persones provinents de la Xina”, va lamentar.

Simón va tornar a descartar el tancament de fronteres. “Potser fa dècades aquesta mesura tenia un impacte important”, però ara “endarrerei­x marginalme­nt l’evolució de les epidèmies globals”. “La nostra posició inicial seria deixar-ho com una última opció, si realment fos necessari”, va reiterar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain