La Vanguardia (Català)

Avui arrenca l’edició número 25 del 080 Barcelona Fashion

-

Una imatge líquida sobre un fons negre, que representa l’efímer i la renovació constant. Així és el cartell de la 25è edició del 080 Barcelona Fashion, que manté el lema “Undress your mind” (desvesteix la teva ment). La consellera d’Empresa i Coneixemen­t, Àngels Chacón, inaugurarà aquest migdia la nova edició, que com les anteriors se celebrarà al recinte modernista de Sant Pau, fins dijous.

“El 080 s’ha transforma­t en una plataforma oberta a la mida de l’estratègia de les marques. Per això aquesta imatge líquida del cartell”, anuncia Marta Coca, responsabl­e del 080. “El calendari fix de desfilades, amb només dues o tres novetats en cada edició, ha deixat de funcionar i cada vegada hi haurà més canvis. Les marques ja no necessiten la passarel·la per vendre la col·lecció –ara ho fan per Instagram o internet–, sinó que necessiten crear un relat per connectar amb el seu públic i amb els mitjans. Per això crec que en un futur les fahions weeks només tindran sentit si permeten a la marca expressar-se de la manera que vulgui”, afegeix Coca.

Així la novetat més destacada d’aquesta edició és el 080 Capsules Day, que tindrà lloc dijous i que estarà reservat a marques que prefereixe­n una presentaci­ó alternativ­a a la passarel·la. En aquest primer Capsules Day, les firmes que participar­an són Juanjo Villalba, una marca creada el 2015 per aquest dissenyado­r de llarga trajectòri­a en el món del màrqueting; Laagam, de la influencer Inés Arroyo; Las Antonias, un col·lectiu d’artesans que confeccion­en a mà; Alled-Martínez, el dissenyado­r revelació guanyador del premi Louis Vuitton el 2018, i Juan Avellaneda, que tancarà la jornada i el 080 amb una gran festa.

Els altres noms de l’edició que s’inaugura avui són la firma sudafrican­a Chulaap, la novaiorque­sa Love Binetti, el dissenyado­r peruà Esaú Yoru, el grec Iorgos Eleftheria­des o el germanoira­nià Boris Bidjan. Aquests dos últims tornen a Barcelona després d’uns quants anys desfilant a París. Entre els debutants destaquen Eiko Ai, Accidental Cutting, Lera Mamba o la firma Designers Society. En aquesta edició tampoc no hi faltaran Naulover, Maite by Lola Casademunt i Custo Barcelona, i dissenyado­rs com Oscarleon, Txell Miras, Menchén Tomás i Pablo Erroz, a més de Sonia Carrasco i Eñaut, els últims premis 080, que en aquesta edició ja no s’atorgaran. “No té sentit que a uns premis nacionals de moda només hi puguin accedir els dissenyado­rs que desfilen al 080. No s’eliminen sinó que es lliuraran en una altra data i estaran oberts a totes les firmes”, aclareix la directora de la passarel·la.

El 080 també serà l’escenari de la presentaci­ó de la firma Vú, el projecte creatiu de Joaquim Verdú. “El dissenyado­r celebra els quaranta anys de trajectòri­a. Em va demanar de poder participar per presentar el seu projecte amb Vú Barcelona, una empresa tèxtil d’Igualada –diu Marta Coca–. I nosaltres estem a favor d’aquestes sinergies entre indústria i creació, i per això li hem obert les portes”.

Al càsting masculí de models hi ha Fernando Lindez, Oscar Kindelan,

Pablo Fernández, Piero Méndez, Thor Endsjo, Masao Parris, Max Barczak o Rodrigue Durard. I al femení, Ana Arto, Joana Sanz, Lucía López, Lucía Rivera, Marina Pérez, Mayka Merino, Neus Bermejo, Nuria Rothschild, Hanna McNeil, Palito Dominguín i Paula Anguera.

Fora de la passarel·la, el 080 Barcelona Fashion acollirà un seguit d’activitats paral·leles, com un homenatge a Andrés Sardá, amb una exposició de les peces més icòniques; la Pop Up Gallery, amb un seguit de firmes de moda, que mostraran els seus productes, entre artistes i sessions de dj. A més, hi haurà una Box Experience, amb performanc­es i propostes audiovisua­ls. Aquest espai també acollirà la instal·lació Beyond the mirror, que proposa reflexiona­r sobre la percepció de la imatge. I per als profession­als, el fash-tech talks sobre moda i tecnologia, la showroom amb quinze marques de moda femenines i una vintena de compradors internacio­nals; i el Barcelona Fashion Summit, centrat en el consumidor.

Joaquim Verdú torna a la passarel·la per ensenyar el seu projecte Vú Barcelona creat amb una empresa tèxtil

 ??  ??
 ?? ÀLEX GARCIA ?? Últims preparatiu­s. El dissenyado­r barceloní Joaquim Verdú celebra els quaranta anys de trajectòri­a amb el seu projecte Vú
ÀLEX GARCIA Últims preparatiu­s. El dissenyado­r barceloní Joaquim Verdú celebra els quaranta anys de trajectòri­a amb el seu projecte Vú
 ?? ÀLEX GARCIA ?? Tot a punt
El recinte modernista de l’hospital de Sant Pau acull l’edició número 25 del 080 Barcelona Fashion
ÀLEX GARCIA Tot a punt El recinte modernista de l’hospital de Sant Pau acull l’edició número 25 del 080 Barcelona Fashion
 ??  ?? ISABEL CLARÓS
ISABEL CLARÓS

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain