La Vanguardia (Català)

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 10715

HORITZONTA­LS 1 Lloança amb què s’adula algú. Preocupar. 2 La roba fina de Badalona. Encallo una embarcació en varar-la perquè em distrec buscant el Mont Caro. Cobalt cooperatiu. 3 El final del demagog. Embalatge de canemàs. Jaços sota els cobrellits. 4 Comparació que fa servir més de nou-centes norantanou vegades. Tornarà a posar-ho a la balança. 5 Soca anaeròbica. Activitat explosiva que es fa buscant el blanc. Pinyol. Mistela en una platja nudista. 6 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Parlada de tu. Projectil o mitjà de transport que no és el tren bala. 7 Que tenen una doble ànima. Torni a escollir entre la selecció. Amor viu. 8 Armadura verda. Les posseeixes. Seient de membre del Parlament. 9 Catifa o xa. Digeríssim. 10 Orina contra l’arbre de les dues branques. Lamenti el mal de queixal. Capa de pintura. 11 Acabi vocalitzan­t. Cinquè en terminolog­ia reial. La rereguarda del bosc. Nitrogen. 12 Escaire. Que no té un impacte fort. Al capdavant de tots els

axiomes. En un cert sentit, és necessari. 13 Alimenti la quitxalla. Forçava. 14 Qualitat d’ésser insignific­ant. Vesper destapat que engega totes les esperances.

VERTICALS 1 Quantitat de sopa que es pot agafar d’una vegada amb un culler. Accions de passar la mà suaument pels membres d’un aficionat al primer Tarantino. 2 Natural. Esgarrapav­a. Peó decapitat. 3 Han perdut la porteria de rugbi. Assassina jardiners. Planta que viu sobre d’una altra que li serveix de suport sense que li serveixi d’aliment. 4 Lloï la memòria dels pallassos de la família Aragón. Vagi més enllà. Seixanta-un.

5 Ens cal per respirar. Ses majestats. Líquid blanc lletós prou tranquil en què es transforma el quim a l’intestí prim. 6 La pel·lícula més fina. Infantil i juvenil. Deixi la plaça lliure. Al bell mig del cel. 7 Llastaré una nau amb sorra. Forats grans d’una bota. 8 Fet. Gasta. Ballar lluny de casa. 9 Capa de pintura digital. Extret del subsol. Tal. 10 Embelleixe­s a còpia de figues amb borles. Se’n surt. Xilè que no arriba als cinquanta. 11 Embarcacio­ns. Sentissis la santa missa. Cua d’antropòfag­s. 12 Nitrogen. Compostos de peus poètics propers a les gambes. Petita extensió que es distingeix per alguna cosa de la superfície que l’envolta. 13 Aquesta actua dalt d’un escenari. Assistim a la missa. S’ajusta a la nomenclatu­ra ferroviàri­a. 14 Gran finestral circular, calat i vidrat, que es troba als murs de les esglésies gòtiques, especialme­nt a la façana. Faltar.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain