La Vanguardia (Català)

De primavera a l’hivern en 36 hores

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg @AlfredRPic­o

Avui tenim una bombolla d’aire càlid, que ha emergit del nord de l’Àfrica. Temperatur­es anormalmen­t elevades que faran de la roba d’abric un destorb. Però demà una entrada d’aire fred, res especial, escombrarà l’aire càlid i tornarem, sobretot a partir de la tarda, a les temperatur­es pròpies del calendari. Típics canvis de febrer. Però a diferència del que ens diu l’estadístic­a -el febrer és el mes amb més nevades a la costa catalana, sense anar més lluny el febrer de 2018 van caure 4 nevades a la capital catalana- l’entrada d’aire fred tan sols normalitza­rà els termòmetre­s. No anirà a més i per tant la possibilit­at de freds intensos i nevades no se la veu per enlloc.

CATALUNYA

Ambient anormalmen­t càlid amb registres de temperatur­a més propis de finals de març o primers d’abril. Alguns núvols alts o mitjans al matí, sol al centre del dia i alguns núvols a partir de la tarda. Dimarts canvia la situació, amb nuvolosita­t més abundant, alguna precipitac­ió feble al Cantàbric, de neu al Pirineu i descens acusat de la temperatur­a, el notarem més a la tarda i a últimes hores amb l’entrada del vent del nord i nord-oest. Dimecres a la matinada algun xàfec aïllat a la Costa Central i ambient notablemen­t més fred, normalitza­t, però amb vent que anirà a la baixa. Dijous i divendres es mantindrà l’ambient d’hivern.

ESPANYA I EUROPA L’ambient suau d’aquests dies de gran part del centre i sud del continent acabarà ràpidament i a partir de demà equipi’s convenient­ment, sobretot a l’est d’una línia que aniria d’Alemanya fins a Suïssa i nord d’Itàlia. Tots els països al voltant de l’Adriàtic, també Grècia fins a Turquia tindran dimecres i dijous algunes nevades en cotes molt baixes, però no durarà més de tres dies. A Espanya avui continuara­n les temperatur­es molt càlides per a les dates, baixant bruscament demà al nord amb lleugers xàfecs i a la resta dimecres, però sense nevades destacable­s. Un exemple, Sant Sebastià avui tindrà sol i una màxima de 24ºC i demà plourà i 13ºC.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain