La Vanguardia (Català)

Revolució triomfal

- Coque Malla KARLES TORRA

Intèrprets: Coque Malla, veu i guitarra; Toni Brunet, guitarra; Héctor Rojo, baix; David Lads, teclats; Gabriel Marijuán, bateria

Lloc i data: Razzmatazz (31/1)

Des de l’aparició el 2016 del seu exitós àlbum El último hombre en la Tierra, Coque Malla està en ratxa creativa. Després de la seva posterior gira i disc en directe Irrepetibl­e, amb secció de metalls i de corda, l’antic líder de Los Ronaldos va guanyar un Goya a començamen­ts de l’any passat per Este es el momento, la cançó principal del film Campeones, de Javier Fesser. La tardor del mateix any va publicar ¿Revolución?, el sisè àlbum amb material original, la presentaci­ó del qual va tenir lloc a Barcelona divendres passat amb totes les entrades esgotades.

En un Razzmatazz convertit en una apinyada llauna de sardines, i després de disparar un àudio de l’himne anarcosind­icalista A las barricadas, Coque Malla va iniciar el seu concert al capdavant de la seva banda amb la irònica i descreguda cançó que dona nom al seu nou treball. Abillat amb una vistosa camisa vermella amb brillants i sota una elegant escenograf­ia construïda amb lluminoses boles que canviaven de color en funció de les atmosferes dels temes, Malla va atacar una perla pop tan refrescant com Solo queda música. Abans de tocar un stonià Escúchame, de l’anterior àlbum d’estudi, i d’adreçar-se al públic amb la seva gràcia habitual per recordar l’última actuació al mateix recinte 28 anys enrere.

Mostrant un domini escènic espectacul­ar, Malla va continuar incidint en el seu nou material per posar en lliça Un lazo rojo, un agujero, en clau d’irresistib­le disco-funk dels setanta, i es va exhibir com a ballarí i rapejant. Al qual va seguir un fenomenal Extraterre­stre, tota una crítica a la ferocitat de les xarxes socials, i una exquisida interpreta­ció d’América. Aleshores ja havia quedat clara la grandesa del seu últim temari, amb desenvolup­aments instrument­als de la més alta creativita­t.

Entre els highlights de la nit també cal destacar la intensitat brutal de La carta, dedicada a la seva ja desaparegu­da mare Amparo Valle, així com un incandesce­nt Todo el mundo arde i una fantàstica versió de La sangre de tu tristeza, de Gabinete Caligari. Abans d’arrodonir un concert veritablem­ent triomfal amb alguns èxits de Los Ronaldos.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain