La Vanguardia (Català)

Bou recupera el ceptre barceloní

El campió supera Adam Raga al Sant Jordi i augmenta el seu avantatge al Mundial

- TONI LÓPEZ JORDÀ

Toni Bou torna a regnar a la Catedral del trial indoor. El pilot de Montesa Repsol es va refer d’una lesió a l’esquena fruit d’una caiguda mentre s’entrenava i va capgirar una probable derrota davant del seu màxim rival, Adam Raga (TRRS). El d’Ulldecona, guanyador del 2019, havia dominat en totes dues primeres mànegues del Trial indoor Solomoto, el pioner de les proves de trial sota sostre (43 edicions ja), que ahir va acollir 9.600 seguidors al Palau Sant Jordi.

“Felicito l’Adam: el seu pilotatge ha estat molt bo; espectacul­ar. He tornat a guanyar a Barcelona, soc molt feliç de fer-ho davant la meva gent, la meva família, ha estat increïble”, deia Bou després de tres hores de certamen disputadís­sim, en què per vuitè any seguit els dos millors pilots es van jugar la victòria.

En aquesta ocasió, Raga es plantava a la ronda final amb un recorregut superb, superior a Bou per un total de 15 a 21 punts de penalitzac­ió a les dues primeres mànegues. A la primera (a 6 zones), el pilot de TRRS firmava un 6 de càstig, per 9 Bou, que errava a quatre de les 6 seccions. A tots dos se’ls ennuegava el complicadí­ssim obstacle del contenidor metàl·lic de Montesa, que només el jove Jorge Casales (Gas Gas) podia superar per assolir les semifinals, amb els dos favorits, Jeroni Fajardo (Sherco), Jaime Busto (Vertigo) i el francès Benoît Bincaz (Beta). Quedaven eliminats Miquel

Gelabert (Vertigo) i Gabriel Marcelli (Montesa).

A les semifinals, Raga reeditava el domini sobre Bou amb un parcial de 9-12. Mentre el de Piera, que anava minimitzan­t el mal d’esquena, firmava dos fiascos a les 5 zones i dos lleugers errors, el d’Ulldecona només errava al maleït contenidor i superava amb 3 punts de càstig els altíssims prismes de formigó de Vertigo, on Bou es desequilib­rava. Raga es mostrava més consistent que el seu rival; tots dos assolien sense problema la final, mentre que Bincaz i Casals es disputaven el tercer calaix del podi, que va ser per a la promesa gallega de 24 anys, que pujava al primer calaix aquest curs.

A la final desitjada pel Sant Jordi, un mà a mà a 6 zones, amb els comptadors a zero, Bou va capgirar la tendència del duel. Van mantenir la igualtat màxima a les tres primeres zones (1-1), resoltes gairebé a la perfecció per tots dos pilots, però a la quarta secció, als complicats prismes altíssims de formigó, es va decidir la victòria: Bou els va escalar amb un salt felí de manera exquisida, mentre que Raga firmava un fiasco a l’entrada en posar els peus a terra per desequilib­rar-se. Li va

FINAL VIBRANT Raga havia estat millor a les dues primeres mànegues; a la final va cedir davant un Bou precís per 4-11

costar la victòria (1-6), que Bou va ratificar a la següent zona, la de les peces octogonals de pintura blanca (amb menys adherència), amb un 2 que li donava la victòria matemàtica. A l’última zona, la pujada de prismes per la grada, Bou, endolladís­sim, completava la secció amb un sol punt, per a un total de 4-11. “Em vaig oblidar del dolor i vaig afinar a la final perquè he acabat amb 4 punts; he sortit primer i he pogut pressionar”, comentava Bou.

Amb aquesta quarta victòria en 4 proves, Bou blinda el lideratge amb 80 punts, 20 més que Raga; Busto continua 3r amb 28, i puja al 5è lloc Casales, 24.

 ?? RPM-MKTG ?? Toni Bou va sumar la tretzena victòria a Barcelona en 15 participac­ions
RPM-MKTG Toni Bou va sumar la tretzena victòria a Barcelona en 15 participac­ions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain