La Vanguardia (Català)

La Penya torna el favor

Guanya el Madrid i el Barça és líder després de vèncer a Tenerife

- LUIS BUXERES

Sabia el Joventut que n’hi devia una al Barça. El club blaugrana li havia cedit el Palau amb una generosita­t altruista davant la inundació de l’Olímpic i els verd-i-negres no han volgut tardar a tornar-los el favor. L’equip de Carles Duran va rubricar ahir la gran sorpresa de la jornada a la Lliga Endesa amb una victòria d’aquelles que tenen un gust especial, com la que van aconseguir al WiZink Center contra el totpoderós Reial Madrid. Dotze anys després, la Penya tornava a conquerir la capital. Com un miniefecte papallona, la victòria va acabar suposant un canvi a dalt de tot de la classifica­ció, on ara nia el Barça.

No era qüestió de desaprofit­ar el regal del Joventut, que havia desenrotll­at la catifa vermella del liderat davant l’equip blaugrana. No es presentava fàcil la missió del Barça, que visitava una de les pistes més complicade­s del campionat, el pavelló Santiago Martín de Tenerife. Un repte del qual va sortir airós el nou líder amb un superb Nikola Mirotic.

L’estrella blaugrana va ser dubte fins a última hora després que es lesionés contra el Zenit, però no va tardar gens a aclarir els dubtes sobre el seu estat físic. Va anotar a la primera acció que va rebre la pilota i després van arribar unes quantes cistelles més fins als 18 punts, la millor marca anotadora del seu equip. El montenegrí va estar ben secundat per Davies i Abrines, més intens que mai. No va aparèixer en l’estadístic­a, però la feina d’Oriola va tornar a ser decisiva.

Hores abans del triomf blaugrana a La Hamburgues­a, la Penya havia firmat la proesa contra un Madrid que es va confiar massa. Laso va optar per oxigenar alguns dels seus homes importants i va topar de morros amb una derrota inesperada tot just deu dies abans de la Copa. Va debutar a les files verd-i-negres Tony Wroten i ho va fer amb molt bon peu, aguantant el seu equip en el tercer quart, quan el Madrid va amenaçar de trencar el matx. Ja en l’últim acte va agafar el relleu Prepelic, amb 11 punts, millor reivindica­ció impossible per a l’eslovè davant la seva exafició.

SENSE SEQÜELES Mirotic va aclarir dubtes sobre el seu estat físic anotant 18 punts a La Hamburgues­a canària

 ?? JAVIER LIZÓN / EFE ?? Així va celebrar el Joventut el seu triomf a la pista del Reial Madrid
JAVIER LIZÓN / EFE Així va celebrar el Joventut el seu triomf a la pista del Reial Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain