La Vanguardia (Català)

Lideratge sòlid abans de la Supercopa

Armengol i Vilamala, jugadores del planter del Barça, van debutar contra el Sevilla

- ORIOL DOTRAS

Cap líder de les principals lligues europees no té una diferència tan abismal a la classifica­ció com el Barça. A la WSL anglesa, la preciosa baralla entre Manchester City, Chelsea i Arsenal no permetrà conèixer el desenllaç del campionat fins a les jornades finals. A França i Alemanya, PSG i Hoffenheim segueixen com poden dos colossos com Olympique de Lió i Wolfsburg, però els dos campionats continuen oberts. Tret d’un desastre majúscul, a la Primera Iberdrola el pròxim trofeu l’adornaran els llaços blau i grana després de quatre anys de sequera en el torneig domèstic.

Amb una plantilla de primeríssi­m nivell i el camí redreçat a la Lliga se suporten millor els contratemp­s. Jenni Hermoso i Mariona Caldentey es van perdre el matx de dissabte contra el Sevilla per lesió. A Melanie Serrano la van haver de substituir abans del previst per problemes físics. Tot i així, el fons d’armari de Lluís Cortés és tan profund que amb prou feines es va notar contra el conjunt sevillà. No va ser fins a la segona meitat que Alexia Putellas, des del punt de penal, trencaria les taules. Asisat Oshoala i Patri Guijarro van completar la golejada contra un rival capaç de resistir principalm­ent per l’actuació d’una altra blaugrana: Cata Coll. La portera mallorquin­a, campiona del món sub-17 i subcampion­a mundial sub-20 amb Espanya, juga en qualitat de cedida aquesta temporada al Sevilla. Malgrat mesurar malament la seva sortida en el gol de la nigeriana, les seves parades van evitar un resultat molt més voluminós.

Cortès va aprofitar les baixes per fer rotacions i donar descans a algunes de les jugadores amb més càrrega de partits. Crnogorcev­ic, Melanie i Candela van jugar des del començamen­t. Des de la banqueta, Vicky Losada va tornar després de tres setmanes fora dels terrenys de joc i la prometedor­a Claudia Pina, sense continuïta­t, va tenir minuts. Però la tarda va ser especial sobretot per a unes altres dues jugadores del planter com Carla Armengol –debut a la Lliga– i Bruna Vilamala. La de Borgonyà, amb 17 anys i set mesos, es va convertir en la quarta debutant més jove en la història de la secció. “Estic contenta d’haver-les fet debutar. És un dia que segur que recordaran tota la vida”, va assenyalar el tècnic del Barça. Els més de 2.100 aficionats presents al Johan Cruyff van ser testimonis d’aquest moment en el temps afegit. “Increïble, no m’ho crec. Quan reps la pilota i veus la resposta del públic se’t posa la pell de gallina. Ho somiava des que era petita”, va dir entusiasma­da la jove atacant.

Aquest Barça té gana i no hi ha millor escenari per exhibir la seva superiorit­at que amb un títol en joc. Aquesta setmana Salamanca acull la primera edició de la Supercopa d’Espanya, amb l’Atlètic de Madrid com a plat fort en semifinals. Si superen les blanc-i-vermelles, que ahir van sumar els primers tres punts amb el seu nou entrenador, Dani González, però que segueixen a nou de distància, es veurien les cares a la final amb el Llevant o la Reial Societat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain