La Vanguardia (Català)

Assistènci­a inverteix 11 milions en un centre mèdic amb el Barça

La companyia d’asseguranc­es dels facultatiu­s catalans factura 198 milions

- ROSA SALVADOR

El grup Assistènci­a Sanitària invertirà 11 milions d’euros per obrir un centre de medicina esportiva amb el FC Barcelona. El grup que presideix el doctor Ignacio Orce ha invertit 9 milions en la compra del local, de 1.400 m2, a l’edifici on hi va haver l’antic cinema Montecarlo, i està iniciant ja les obres d’adaptació, encarregad­es al despatx d’arquitecte­s de Luis Tejero, per tal de poder inaugurar-lo després de l’estiu.

Orce va explicar que el centre Assistènci­a-Barça de medicina esportiva serà exclusiu per als socis de la companyia d’asseguranc­es i que se centrarà en la prevenció: faran un estudi personalit­zat dels qui desitgen iniciar una pràctica esportiva o dels qui la practiquen, per identifica­r possibles riscos per a la seva salut i estratègie­s per millorar el seu rendiment esportiu. “Aprofitem el nostre contracte de patrocini esportiu amb el Barça per donar-li el nom i també hi incorporar­em els metges més rellevants del club”, va explicar. El centre oferirà, a més, atenció de traumatolo­gia als assegurats de la firma, així com atenció continuada “per donar atenció immediata a problemes de salut que no necessiten anar a les urgències d’un hospital”.

El centre Assistènci­a-Barça és una iniciativa que pretén acostar la companyia d’asseguranc­es als joves. “La política d’aplicar una

El centre, a l’antic cinema Montecarlo de Barcelona, és una fita més per rejovenir la cartera de socis

prima única a tots els nostres socis, que vam mantenir durant quinze anys, ens va restar pes en aquest col·lectiu”, reconeix.

El Grup Assistènci­a és una cooperativ­a de 5.000 metges catalans que controla la companyia d’asseguranc­es Assistènci­a Sanitària.

Per la seva part, els 192.000 assegurats d’aquesta firma formen una cooperativ­a, Scias, que és la propietàri­a de l’Hospital de Barcelona, que treballa en exclusiva per al grup. Orce explica que la companyia d’asseguranc­es va facturar l’any passat 198 milions d’euros, amb un benefici brut de 8 milions i una plantilla de 267 persones, mentre que l’hospital factura 66 milions d’euros, amb 850 persones en plantilla.

Ara l’Hospital de Barcelona només fa un 75% de l’activitat assistenci­al del grup, que ha firmat concerts amb altres centres sanitaris de Barcelona i del seu entorn, per donar més opcions als seus assegurats. “També perquè un 75% dels nostres nous socis són de fora de Barcelona i demanen una atenció propera”, explica Orce.

El president d’Assistènci­a, metge de professió com els socis de la cooperativ­a, destaca que el factor diferencia­l del grup és precisamen­t que són els metges que controlen l’entitat. “Un 50% dels nostres ingressos remunerarà els facultatiu­s, que actuen sense les restriccio­ns que són habituals ja a moltes companyies d’asseguranc­es privades i en la sanitat pública”.

 ?? CÉSAR RANGEL ?? El doctor Ignacio Orce presideix Assistènci­a Sanitària, una companyia d’asseguranc­es amb 185.000 socis
CÉSAR RANGEL El doctor Ignacio Orce presideix Assistènci­a Sanitària, una companyia d’asseguranc­es amb 185.000 socis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain