La Vanguardia (Català)

El rebost de la Fira es reparteix al Raval

Nutrició sense Fronteres distribuei­x 2.600 quilos de productes amb què s’havia de cuinar per a salons com Alimentari­a

- DAVID GUERRERO

Si el coronaviru­s no hagués aparegut, avui dia els responsabl­es de càtering de la Fira de Barcelona ho estarien ajustant tot perquè no hi faltés de res a Alimentari­a, el congrés de més volum que se celebra a la capital catalana juntament amb el Mobile.

L’ajornament d’esdevenime­nts i la cancel·lació total de l’activitat firal durant les pròximes setmanes ha deixat sense utilitat una gran quantitat de productes amb què s’havien de preparar els esmorzars i dinars per a milers d’assistents a les cuines centrals de Gran Via. Són aquesta mena de coses que sempre va bé tenir al rebost, i més encara en temps de confinamen­t. “Llet, melmelada... 2.600 quilos de productes bàsics que caduquen d’aquí uns mesos”, enumera Eduard Ávila, director d’operacions de Gastrofira, el departamen­t de càtering de la Fira de Barcelona.

Ahir un grup de voluntaris de l’entitat Nutrició sense Fronteres carregaven en furgonetes tots aquests aliments a què donaran una utilitat abans que caduquin. La relació entre aquesta organitzac­ió i la Fira ve de lluny. Habitualme­nt els fan lliurament dels excedents de productes frescos que sobren dels congressos i salons, a més d’amanides a punt per consumir, galetes, sucs i pastisseri­a.

Els destinatar­is també seran els de sempre: col·lectius vulnerable­s que viuen al Raval, en infrahabit­atges o directamen­t al carrer. Els productes serviran per atendre dones amb problemes de drogodepen­dència del col·lectiu Metzineres, els usuaris del centre d’atenció sociosanit­ària Baluard, del centre de reducció de danys Lluís Companys i de la fundació Àmbit Prevenció. Són entitats que aquests dies es troben amb més usuaris que demanen la seva ajuda i que, alhora, tenen menys plats calents que mai. Les donacions habituals d’hotels han desaparegu­t, ja que els establimen­ts estan tancats, i Nutrició sense Fronteres es veu obligada a explorar noves vies a fi de garantir l’alimentaci­ó dels més vulnerable­s.

 ?? XAVIER CERVERA ?? Personal de Nutrició sense Fronteres carregant els productes recollits a les instal·lacions firals
XAVIER CERVERA Personal de Nutrició sense Fronteres carregant els productes recollits a les instal·lacions firals

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain