La Vanguardia (Català)

José Bogas

Conseller delegat d’Endesa

- BLANCA GISPERT

En el marc de les iniciative­s solidàries, Endesa ha donat 300.000 euros al Banc dels Aliments perquè pugui aprovision­ar-se de productes bàsics i renovar la seva flota amb vehicles elèctrics i híbrids quan acabi el confinamen­t.

Al sector educatiu, els continguts digitals poden ser de gran ajuda per continuar amb el curs a distància durant el confinamen­t. A Barcelona, l’empresa Tekman, especialit­zada en innovació pedagògica, ha pujat continguts a les xarxes de forma gratuïta i ha posat a disposició dels centres escolars plans de gestió i planificac­ió del curs. “En quatre setmanes, el tràfic del blog ha augmentat un 600%. El paradigma ha canviat en qüestió de dies, i els centres volen mantenir la qualitat educativa”, comenta Enric del Pozo, conseller delegat i membre de la família fundadora del negoci.

El sector educatiu, al costat del sanitari i l’alimentari, es troba entre els menys afectats per la crisi del coronaviru­s. Tot i això, la companyia tem que la crisi econòmica obligui les escoles a retallar la despesa. “En els propers mesos comencem la comerciali­tzació dels continguts per al pròxim curs. Encara és aviat per pronostica­r com impactarà aquesta situació en el negoci”. Actualment, Tekman treballa per a uns 1.200 centres educatius, al voltant del 60% són concertats i el 40% públics. El 2019, va facturar 13 milions d’euros, registrant un creixement del 13% sobre l’any anterior. El 85% es va generar a Espanya, i el 15%, a Llatinoamè­rica (Mèxic, Equador, Argentina, Colòmbia i Xile).

L’empresa va néixer el 2010 i fa quatre anys va posar en marxa un pla de creixement de la mà del fons d’inversió Miura, que va entrar en l’accionaria­t per impulsar la internacio­nalització a Llatinoamè­rica. (El percentatg­e que va adquirir és confidenci­al, però la família Del Pozo ha mantingut la direcció de l’empresa). Durant aquest temps, Tekman ha obert delegacion­s a Mèxic, l’Argentina i l’Equador, que se sumen a les oficines de Barcelona i les de la filial a Madrid. En total, la companyia ocupa 140 persones, 90 de les quals a la seu central ubicada al districte tecnològic del 22@.

Des del seu naixement el 2010, l’empresa comerciali­tza programes pedagògics innovadors per a les assignatur­es de català, castellà i matemàtiqu­es. Els seus programes s’adrecen a alumnes d’entre 3 i 16 anys i combinen l’ensenyamen­t “vivencial” amb el digital. Del Pozo comenta que la companyia no es considera una editorial, si bé el seu producte substituei­x al llibre de text tradiciona­l. A més, aquest any, l’empresa té previst llançar al mercat Thinkö, una plataforma d’educació per projectes. “La iniciativa va néixer el setembre del 2018 i des d’aleshores, hem invertit 1,5 milions en el seu disseny i creació. Preveiem llançar-la al setembre a nivell global”. Amb aquest objectiu, Tekman ha constituït una empresa subsidiàri­a (spin-off) que li permetrà treballar de forma independen­t, abordar nous mercats (com l’anglosaxó) i treballar per a escoles altament innovadore­s.

L’empresa, participad­a per Miura des del 2016, ocupa 140 persones entre Barcelona i Llatinoamè­rica

 ??  ??
 ?? LV ?? Enric del Pozo, director general de la companyia
LV Enric del Pozo, director general de la companyia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain