La Vanguardia (Català)

Platges obertes, però amb aforament limitat

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Una tornada a les platges que s’assemblarà més al turisme dels anys cinquanta i principis dels seixanta. Turistes nacionals i molt pocs visitants estrangers. Una autèntica ruïna per al sector turístic andalús, que representa un 12% del PIB i un 13% de l’ocupació a la comunitat.

Mentre que el conseller de la Presidènci­a i portaveu del Govern, Elías Bendodo, insisteix a reclamar instruccio­ns concretes al Govern de Pedro Sánchez, el vicepresid­ent i encarregat del sector, Juan Marín, avança que al mes de maig podrien obrir els restaurant­s i al juny els hotels, “sempre amb les mesures de seguretat més extremes”.

I què passa amb les platges? A la Junta andalusa són optimistes i pensen que les platges podran estar obertes “amb limitacion­s”, com per exemple l’aforament. Una de les primeres mesures serà, sens dubte, que els municipis limitaran l’accés mitjançant la vigilància de les respective­s policies locals.

Numerus clausus i allunyamen­t social. “Hem de posar certs perímetres, una sèrie de metres de distància”, assenyala Moreno Bonilla. Una tasca que s’encomanarà a la policia local i fins i tot a la policia autonòmica, que actuarien com una espècie de vigilants de la platja perquè les famílies guardin les distàncies de seguretat. Una vegada que es completi l’aforament, ja no podrà accedir ningú més a les platges mentre no hi hagi un tractament eficaç i una vacuna.

L’accés de les poblacions costaneres a les platges podria garantir-se, però no és clar si es permetran els desplaçame­nts de cap de setmana de l’interior a les costes. Andalusia haurà d’esperar que les autoritats sanitàries es pronunciïn, però segons l’opinió de Moreno Bonilla el control seria molt més fàcil si s’impedís l’intercanvi de moviments entre poblacions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain