La Vanguardia (Català)

Hollywood continua amb les seves grans festes, però virtuals i benèfiques

Nombrosos famosos es reuneixen en trobades en línia per passar-s’ho bé i recaptar fons

- GABRIEL LERMAN Los Angeles

Són molts els que encara recorden la festa amb què Richard Weitz, un poderós agent de Hollywood, va celebrar els 50 anys. Amic i soci de les estrelles gràcies a una posició privilegia­da al capdavant de William Morris Endeavor, simplement coneguda com a WME, una de les tres companyies que represente­n les grans figures del cinema, la televisió i la música, Weitz és, a més a més, un multimilio­nari que no nega capricis al seu nen interior. Per això, per celebrar el mig segle, ara fa exactament dotze mesos, no va estalviar costos i no va rebutjar idees, per més delirants que fossin. Va portar des de Filadèlfia, la seva ciutat natal, la mascota del seu equip preferit de beisbol, va contractar un grup de stormtroop­ers i un actor disfressat de Darth Vader perquè el tema de la festa fos Star Wars, va fer reconstrui­r el seu dormitori d’adolescent amb els pòsters que hi tenia penjats llavors i va convèncer els seus ídols musicals, Ll Cool J, Rev Run i Morris Day and The Time perquè fessin un concert als seus nombrosos convidats, entre els quals hi havia Rob Lowe, John Legend, Fred Savage i alts executius de Disney, Amazon i CBS.

Per això no sorprèn que, tot just començar la quarantena a Califòrnia, Weitz ho tornés a fer, però en aquest cas de manera virtual. A mitjans de març, quan els ciutadans de Los Angeles acabaven de rebre instruccio­ns que s’havien de quedar a casa, va organitzar una festa amb motiu dels 17 anys de la seva filla utilitzant la plataforma digital Zoom.

Va contractar el pianista d’un famós bar de Chicago, Dario Giraldo, perquè amenitzés l’esdevenime­nt des d’aquella ciutat, però quan la seva filla i els seus amics van demanar més, Weitz no va dubtar, i va convidar Ll Cool J perquè els toqués alguna cosa des de casa. El grup va quedar tan entusiasma­t amb el que havien fet que va decidir apujar l’aposta de cara al dissabte següent, i va reunir uns 50 assistents, i a primers d’abril ja eren 200. És que ningú no s’ho volia perdre.

Entre els números musicals de què van poder gaudir els que estaven connectats a Zoom van destacar Josh Groban, que va interpreta­r America, de Simon & Garfunkel, mentre Tina Fey, Chris Isaak i Daveed Diggs aplaudien cadascun des de casa seva; John Mayer, que va tocar Your body is a wonderland i New light des de Montana; Rick Springfiel­d, que va entonar Jessie’s girl; Boy George, que va cantar Karma chameleon, i Adam Pascal, que va reviure un parell de temes del musical Rent de Broadway.

Lògicament, la veu va començar a córrer per Hollywood, i la setmana següent els assistents van ser 300 per escoltar Billy Ray Cyrus cantant The gambler per homenatjar Kenny Rogers, Michael Bolton redescobri­nt Lean on me en record de Bill Withers i The War and Treaty recreant un altre tema de Withers, Ain’t no sunshine.

Aquella tarda, entre els connectats hi havia el poderós productor Jerry Katzenberg; el president de l’NBC Universal, Jeff Shell, i Monica Lewinsky en persona, i tots plegats van donar una xifra propera als 100.000 euros que va ser lliurada a la clínica Saban.

El dissabte 11 la festa va repetir el seu caràcter benèfic, ja que Weitz va establir un sistema digital per fer donacions als treballado­rs de l’hospital Cedars-Sinai de Beverly Hills, on cada dia es lluita contra el coronaviru­s. Els 500 que van tenir el privilegi de participar-hi van veure com l’alcalde de Los Angeles, Eric Garcetti, va donar el tret de sortida a l’esdevenime­nt a la una del migdia, i al llarg de tres hores va incloure Randy Newman cantant I love LA, un tema del seu àlbum del 1983 Trouble in paradise; Rick Astley donant nova vida als seus clàssics Never gonna give you up i Cry for help;

En l’última festa hi van participar unes 500 persones, i es van aconseguir recaptar uns 280.000 euros

Cyndi Lauper fent el mateix amb les inoblidabl­es Time after time i True colors, i Ed Robertson, veu líder de Barenaked Ladies, entonant sol One week. Evidentmen­t, la cosa no es va acabar allà. Alan Menken va tocar durant 15 minuts amb la seva filla Anna una selecció de moments de les seves partitures per a La botiga dels horrors, La bella i la bèstia, La sireneta, Aladdín, Enredados i Encantada, que va tenir un final molt tendre, ja que a la pantalla de Zoom s’hi va afegir una bona estona la protagonis­ta d’aquesta última pel·lícula, Amy Adams.

La llista de cantants famosos que van participar en el recital digital improvisat és llarga, i també inclou Weird Al Yankovic interpreta­nt One more minute, Auili’l Cravalho entonant dos dels temes que va cantar en la versió original de Vaiana i el cofundador de Tears for Fears Curt Smith fent un duet amb la seva filla d’Everybody wants to rule the world davant una audiència que integraven diversos membres de l’equip mèdic del Cedars Sinai, que va rebre una xifra propera als 280.000 euros per a la causa.

 ??  ??
 ??  ?? RICHARD I DEMI WEITZ
RICHARD I DEMI WEITZ
 ??  ?? RICK ASTLEY
RICK ASTLEY
 ??  ?? CHRIS ISAAK
CHRIS ISAAK
 ??  ?? MONICA LEWINSKY
MONICA LEWINSKY
 ??  ?? BOY GEORGE
BOY GEORGE
 ??  ?? CYNDI LAUPER
CYNDI LAUPER
 ??  ?? AMY ADAMS
AMY ADAMS
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain