La Vanguardia (Català)

L’Ajuntament vol avançar i facilitar el pagament de subvencion­s

- RAÚL MONTILLA

Crear una associació, una entitat, i que s’aconseguei­xi consolidar no és un camí fàcil. Amb l’objectiu de salvaguard­ar el teixit associatiu de la ciutat, però també d’injectar liquiditat a empreses i autònoms, l’Ajuntament de Barcelona vol avançar el pagament de les subvencion­s de la convocatòr­ia general. Si tot surt bé, aquest any els pagaments es podrien fer a finals de maig o juny, i no a partir del setembre com sol ser habitual (també s’avançaran els pagaments a les famílies).

“Una vegada que una associació, sigui comercial o de tipus social, cau, és difícil remuntar-la, i encara ho pot ser més en la situació actual”, afirma la regidora de Comerç, Mercats i Hisenda, Montserrat Ballarín.

En aquest sentit, un decret d’alcaldia publicat ja aquest dijous dona la clau legal a l’avançament dels pagaments: obre la possibilit­at que el Consistori pugui pagar els ajuts de la convocatòr­ia general, prèvia obertura del període d’al·legacions. “Abans per pagar les subvencion­s s’havia d’esperar a l’adjudicaci­ó definitiva; ara podrà aconseguir l’adjudicaci­ó provisiona­l”, apunta Ballarín, que també assenyala que el decret dona més marge per presentar determinad­a documentac­ió justificat­iva a causa de l’estat d’alarma actual. “I flexibilit­at. Pensem, per exemple, en una acció comercial prevista per a l’abril, però que ara aquest mes no es podrà portar a terme, però sí més endavant o plantejar-la d’una manera diferent. No vol dir que deixi de ser necessària la subvenció que s’havia d’atorgar”, afegeix la regidora socialista.

El decret, en aquesta línia, possibilit­a a l’Ajuntament subvencion­ar determinad­es despeses encara que l’objecte de la petició no s’hagi arribat a celebrar, i també incrementa­r la quantia de la subvenció en casos excepciona­ls des del 50% màxim habitual fins al 80%.

Però la mesura, més enllà de voler preservar el teixit associatiu o comercial de la ciutat, també vol injectar liquiditat a empreses i autònoms fent que els diners no arribin massa tard. També lliga amb el fet que l’Ajuntament, en aquesta crisi, hagi reduït a 20 dies el temps de pagament a proveïdors. I no deixa de ser una injecció de diners públics a la ciutat, en aquest cas, a més a més, ja prevista, perquè els ajuts amb motiu de la pandèmia van a part.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain