La Vanguardia (Català)

Badalona modela un pacte de concentrac­ió

El PSC és partidari d’incloure totes les forces polítiques al govern, però Guanyem, Comuns, ERC i JxCat defugen pactar amb el PP d’Albiol

- FEDE CEDÓ

Una altra proposta per al futur govern de Badalona se suma a les dues que ahir van llançar els dos blocs antagònics; d’una banda, l’aliança de vuit regidors de Guanyem (4), ERC, (3), BDN en Comú Podem (2) i Junts per Catalunya (1) i, de l’altre, els onze de la força més votada, el PP de Xavier García Albiol . El portaveu del PSC a l’Ajuntament badaloní, Rubén Guijarro, va assegurar que no descarta un acord amb totes les forces polítiques del Consistori.

“L’esforç per superar aquesta crisi política, social, econòmica i sanitària ha de ser col·lectiu i ha de servir per unir tots els partits”, deia Guijarro, que es mostrava predisposa­t a “parlar amb tots i explorar el consens per a l’estabilita­t” davant els cants de sirena de les files de l’esquerra, que depenen inevitable­ment dels seus vots per evitar que el 12 de maig

García Albiol torni a ser alcalde de Badalona si no hi ha acord. El popular coincideix en la proposta socialista de front comú, però ja va anunciar que no transigirà en l’alcaldia, que, a parer seu, “ha de liderar la força que té més suports ciutadans”.

Per Dolors Sabater (Guanyem), l’alcaldia també és innegociab­le, però de moment fa cas dels seus socis de coalició, i dona suport a la negociació per establir un govern d’esquerres tan ampli com sigui possible, tot i que ja ha deixat clar que “el PSC no està en disposició de liderar-lo”. En aquest sentit, un comunicat de les quatre forces minoritàri­es advoca per un govern per fer front a l’emergència i donar resposta als problemes i les necessitat­s dels ciutadans. Donen suport a un govern que pugui “teixir la xarxa i sinergies” amb altres administra­cions municipals, nacionals i estatals, de manera que cal “un govern de majoria, cohesionat, fort i estable” per superar la crisi política actual a la ciutat. En aquest sentit, Nora San Sebastián, regidora de BDN en Comú, va declarar a Ràdio Ciutat: “No podem convertir la ciutat en un culebrot”. I per això proposa que Sabater “lideri l’opció de progrés per sortir d’aquesta situació”.

Tots els grups demanen al PSC que s’afegeixi a ells per obtenir una majoria sòlida, i no estan disposats a ensopegar amb la mateixa argúcia socialista de fa un any, quan es van veure obligats a votar la candidatur­a d’Álex Pastor, amb només sis regidors, abans de lliurar amb safata l’alcaldia a García Albiol.

Si en alguna cosa coincideix­en totes les forces polítiques i socials és en la petició per “accelerar la investidur­a”. En aquest sentit, la patronal Pimec-Federació d’Empresaris de Badalona va mostrar obertament la seva preocupaci­ó i va demanar la “màxima celeritat per tenir un nou alcalde”.

A Catalunya ja es comencen a alçar veus per demanar una ràpida resolució del conflicte badaloní. Així, la portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí, va advocar perquè Sabater fos la nova alcaldessa. La resposta va arribar del PP, i Albiol va criticar “que la direcció de la CUP demani l’alcaldia per a Sabater, ja que això demostra que continuen volent actuar d’esquena als veïns”.

Els empresaris de la ciutat coincideix­en amb els polítics a reclamar la màxima celeritat per investir un nou alcalde

 ?? AJUNTAMENT DE BADALONA ?? Sessió plenària de l’Ajuntament de Badalona de finals del setembre del 2018
AJUNTAMENT DE BADALONA Sessió plenària de l’Ajuntament de Badalona de finals del setembre del 2018

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain