La Vanguardia (Català)

‘El escándalo Bill Cosby’ analitza els detalls del cas a DKiss

El documental s’estrena dos anys després de l’entrada a presó del còmic

-

Les acusacions per agressió sexual en què es va veure immers fa uns anys l’actor i còmic dels Estats Units Bill Cosby van impactar la societat, que es preguntava com un personatge tan estimat i admirat podia haver comès aquells actes. El 2018, després d’un judici molt mediàtic i turbulent, un jurat popular va considerar Cosby culpable d’haver agredit sexualment Andrea Constand i el va sentenciar a complir condemna en una presó de Pennsilvàn­ia. Dos anys després de la seva entrada a la presó, el canal DKiss examina en profundita­t els detalls d’aquest cas que va fer la volta al món amb El escándalo Bill Cosby, un documental d’una hora de durada que s’estrena demà diumenge a les 22 hores.

Bill Cosby era un dels actors i còmics més estimats pel públic dins i fora dels Estats Units gràcies a una extensa carrera en el món de l’entretenim­ent, en què es va fer molt popular arran de l’èxit internacio­nal de la sitcom familiar La hora de Bill Cosby (1984-1992). Tanmateix, la seva imatge va fer un gir de 180 graus quan va ser acusat d’haver abusat sexualment de desenes de dones. L’abril del 2018 un jurat popular el va declarar culpable de drogar i abusar sexualment d’Andrea Constand, una de les 50 dones que han assegurat haver patit aquesta mena d’abusos per part de l’actor.

El documental El escándalo Bill Cosby repassa la trajectòri­a profession­al i la vida personal de la figura de la comèdia des que va arribar a la fama fins al seu declivi. La infantesa de Cosby, el seu pas per la universita­t, la seva família, el salt al món de la comèdia i el seu ascens a la fama són alguns dels temes que tracta el documental, que també aborda en profundita­t la història d’Andrea Constand, la dona per la denúncia de la qual l’actor es troba actualment a la presó complint una condemna de tres a deu anys.

A més a més, el programa ofereix nombroses entreviste­s a advocats, psicòlegs i persones molt pròximes a l’actor, a més del testimoni de dues presumptes víctimes els casos de les quals han sortit a la llum els últims anys. Entre les denunciant­s hi ha l’actriu i artista Lili Bernard, que va acusar Cosby de drogar-la i agredir-la sexualment mentre preparava un paper com a personatge convidat per a la sèrie La hora de Bill Cosby.

 ?? GTRES ?? L’actor Bill Cosby en una fotografia del 2016
GTRES L’actor Bill Cosby en una fotografia del 2016

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain